Bron: www.waardigheidentrots.nl

Ouderen in zorghuizen in gesprek over de kwaliteit van verpleeghuiszorg

Ouderen in zorghuizen: in gesprek over de kwaliteit van verpleeghuiszorg

Eind vorig jaar werd het rapport ‘Ouderen in zorghuizen: broze mensen én leefplezier’ van Jan Coolen aangeboden aan de Tweede Kamer, waarin hij scherp stelde wat goede verpleeghuiszorg precies inhoudt. Daarover bestaan in het veld zeer verschillende beelden.

Om het gesprek over kwaliteit van verpleeghuiszorg ook binnen de muren van de woonvormen op gang te houden en te stimuleren, is van het rapport nu een handzaam boekje gemaakt. Deze is nu al te downloaden, binnenkort is het ook mogelijk om fysieke exemplaren te bestellen.

In samenspraak

De publicatie geeft een samenhangende visie op kwaliteit van de intramurale ouderenzorg en is bedoeld om met elkaar duidelijk te krijgen wat goede verpleeghuiszorg is. In deze zoektocht staat de bewoner centraal, maar het gaat ook om de medewerkers. Wat mogen mensen verwachten en wat moeten zorghuizen bieden? Het uitgangspunt is om er samen het beste van te maken.

De visie is aangevuld met aansprekende voorbeelden uit de praktijk en een checklist, die het gesprek tussen bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals stimuleert. Het geheel vormt kort en krachtig een richtinggevend kader voor goede verpleeghuiszorg, vastgesteld in samenspraak met mensen die in de zorg werken, bestuurders, cliëntenorganisaties en onderzoekers.

Klik op de afbeelding voor het boekje:

Ouderen in zorghuizen in gesprek over de kwaliteit van verpleeghuiszorg

Meer weten

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. L.S.,
    Zou U mij willen bijpraten over de wettelijke bevoegdheden van een plaatselijke cliëntenraad. Ook over de weg hoe een Raad tot stand komt. Krijg hierover geen inzicht ter plaatse.
    Dank U voor de te nemen moeite.
    Met vriendelijke groet, Hans van Leeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *