Oproep aan Cliëntenraden van verpleeghuizen tot deelname aan het congres op 4 juli 2016: “Een jaar later: ruimte voor verpleeghuizen.” Op deze dag worden zorgaanbieders die deelnemen aan Waardigheid en Trots in de gelegenheid gesteld om ( naast het delen van hun ervaringen in een workshop) ook hun knelpunten en dilemma’s te bespreken. Tevens zullen zorgaanbieders die interesse hebben in deelname aan Waardigheid en Trots hun plannen presenteren. De setting hiervoor zal hetzelfde zijn als in 2015, grote ronde tafels waaraan zorgaanbieders in gesprek kunnen met VWS’ers, Taskforceleden, zorgkantoren, maar vooral ook met professionals en cliëntenraadsleden.

Een onderdeel van het plan Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen van staatssecretaris Van Rijn is een vernieuwingsprogramma. Verpleegzorg aanbieders met de ambitie om best practice te worden krijgen de ruimte deze ambitie waar te maken.

In 2015 zijn ongeveer 150 zorgaanbieders gestart met de uitvoering van een plan als onderdeel van Waardigheid en Trots ‘ruimte voor verpleeghuizen’.

In mei van dit jaar heeft de staatssecretaris opnieuw een oproep gedaan voor zorgaanbieders die zich willen aansluiten bij dit vernieuwingsprogramma.

Op 4 juli zullen er gesprekstafels worden ingericht waarbij zowel huidige W&T aanbieders als aanbieders die een nieuw plan hebben ingediend in gesprek kunnen met professionals, cliënten, VWS’ers en andere betrokken partijen. Lees hier alle informatie over het congres op 4 juli.

’s Morgens zullen er gesprekken plaatsvinden met aanbieders die al meedoen. Deze gesprekken zullen gaan over de ervaringen, mogelijke knelpunten en wensen van de zorgaanbieders.
’s Middags zullen de nieuw ingediende plannen worden gepresenteerd en beoordeeld.

Leden van cliëntenraden en zorgprofessionals hebben een belangrijke rol in die gesprekken. Zij kunnen immers beoordelen of plannen voor de cliënt en professional bijdragen aan betere kwaliteit van de zorg. NCZ is daarom op zoek naar leden van cliëntenraden die op 4 juli een dag (09.00 tot 17.00 uur) deel willen nemen aan de gesprekstafels.

Kunt en wilt u hierover mee te praten en helpen bij het beoordelen van de voorstellen en vragen? Meld u dan snel aan. Het aantal plaatsen is beperkt (ca 15 cliëntenraadsleden)

Aanmelden kan via info@ncz.nl

 

Vergelijkbare berichten