Het nieuwe kabinet heeft plaats voor twee ministers voor VWS, één op ziekenhuiszorg en één voor de langdurige zorg. Zij gaan zicht bezig houden met verbeteringen. Het nieuwe kabinet stelt in het regeerakkoord goede zorg op de juiste plek op het juiste moment centraal.

In het hoofdstuk curatieve zorg ligt de nadruk op het verlagen van de kosten bij ziekenhuizen en wijkverpleging. Voor de geestelijke gezondheidszorg zijn de plannen van het nieuwe kabinet gericht op het aanpakken van de problemen die ggz-cliënten ervaren in het zorgaanbod, zoals wachtlijsten en onvoldoende crisiszorg. De nadruk ligt op ouderenzorg. Het was al bekend dat er 2.1 miljard euro beschikbaar komt voor de verpleeghuizen. Aanvullend staan er allerlei maatregelen in het regeerakkoord rondom ‘waardig ouder worden’.

Het nieuwe kabinet heeft ook een aantal maatregelen voor de verzekeraars in petto. Zorgverzekeraars moeten transparanter worden over de kwaliteit én de prijzen in de zorg. De burger krijgt écht iets te kiezen in de zorg.

Lees het volledige artikel hier.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *