Richard Raaphorst

Richard is zelfstandig ondernemer in zorg en welzijn. Hij is jarenlang werkzaam geweest bij DNV GL als lead auditor van kwaliteits- en veiligheidsmanagementsystemen en als trainer. Hij heeft zijn wortels in de zorg liggen. Hij is verpleegkundig opgeleid en werkzaam geweest in ziekenhuis- en ouderenzorg. Daarnaast is hij graag maatschappelijk actief door lid te zijn (geweest) van besturen van o.a. buurtverenigingen, onderwijsinstellingen en een welzijnsorganisatie. Rode draad in zijn carrière is kwaliteit van zorg.

De cliënt / patiënt (en diens omgeving) is degene die kwaliteit en veiligheid ervaart. Het kan ook niet anders dan dat systemen ingericht moeten zijn om die kwaliteit  en veiligheid continue te verbeteren. Verbeteren kun je alleen maar als je weet wat de klant wil en van je verwacht. Daarvoor is een goede dialoog met de klant / cliënt / patiënt nodig. Een cliëntenraad vormt een belangrijke verbinding tussen de cliënt en de organisatie.

Richard wil graag zijn kennis en ervaring inzetten om daar een bijdrage aan te leveren. Door organisaties te helpen beter te worden, maar ook door cliëntenraden bewuster te maken van het belang dat zij dienen. Dat doet hij graag door het gesprek aan te gaan. Hij kiest voor een actieve aanpak in trainingen, waarbij u wordt geïnformeerd; geïnspireerd en uitgedaagd. Met als doel: betere zorg voor de cliënt/patiënt.

LinkedIn

Trainingen

NCZ