Hans Jonkman

Hans Jonkman is letterlijk van huis uit betrokken bij het openbaar bestuur en de publieke sector. Zij vindt het belangrijk dat organisaties in de publieke sector goed functioneren en goed worden geleid. Een organisatie functioneert goed als cliënten tevreden zijn over de dienstverlening en de medewerkers met plezier en zelfvertrouwen doen wat ze behoren te doen. En daar levert zij graag in verschillende rollen een bijdrage aan.

Als onafhankelijk voorzitter in een grote zorginstelling ervaart zij hoe cliëntenraden steeds meer worden ingezet bij het ontwikkelen van beleid in de organisatie. De cliënten zijn de groep waar het in organisaties omdraait. En dat dat niet vanzelf zal gaan, weet zij uit eigen ervaring. Zij is nog recent betrokken als leidinggevende in een zorgorganisatie. En zij is haar loopbaan begonnen als verpleegkundige.

Als voorzitter van een grote (centrale) cliëntenraad weet zij uit ervaring waar cliëntenraden mee te maken hebben en tegenaan kunnen lopen. En als directeur / manager in diverse organisaties weet zij ook hoe belangrijk het is het cliëntperspectief in alle geledingen van een organisatie tot zijn recht te laten komen.

Kortom, het gaat om bruggen bouwen, om samen een organisatie maken, een organisatie die goed is voor de cliënt.

Hans  heeft veel ervaring in het werken met groepen en met het coachen van individuen op alle niveaus.

LinkedIn 

Trainingen

NCZ