Juridisch adviseurs

Juridisch adviseurs

Voor een juridisch advies of voor juridische ondersteuning verwijzen wij u graag naar één van onderstaande deskundigen: (vanzelfsprekend kunt u ook een jurist of advocaat van uw keuze raadplegen)

Mr. Roeland C. de Mol (advocaat)

In voorkomende gevallen van juridische kwesties/vragen/ondersteuning verwijzen wij graag naar gespecialiseerd Advocaat Roeland de Mol, met wie wij reeds langere tijd constructief samenwerken.

Roeland is werkzaam bij BarentsKrans Advocaten en Notarissen in Den Haag

Roeland de Mol is partner van de praktijkgroep Corporate Litigation. Zijn praktijk omvat onder meer adviseren en procederen over professionele aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders, corporate governance en medezeggenschap, alsmede complexe geschillen binnen samenwerkingsverbanden zoals maatschappen, CV’s en joint-ventures. Roeland vertegenwoordigt regelmatig nationale en internationale partijen voor de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Ook heeft hij bijzondere expertise in de zorgsector en ICT.

Voorbeelden van relevant werk

 • Raadsman voor Bank Indonesia, centrale bank van Indonesië, inzake het faillissement van de Nederlandse bank Indover
 • Raadsman voor Cliëntenraad Zorgcentra de Betuwe in de eerste enquêteprocedure op initiatief van een cliëntenraad
 • Raadsman voor soevereine staat inzake grensoverschrijdend oliepijpleiding project

Nevenactiviteiten

 • Lid raad van toezicht van Stichting ZorgBreed
 • Lid commissie Burgerlijk Procesrecht Haagse Orde van Advocaten
 • Lid Vereniging Corporate Litigation
 • Lid Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
 • Lid van de Vereniging voor Compliance in de Zorg

Publicaties

 • Annotatie bij uitspraak Vzr. Rechtbank Overijssel 14 juni 2013, TvG 2013/39

Opleiding

 • Grotius, Corporate Litigation (2007)
 • Universiteit van Dublin, Trinity College, International Law (2000)
 • Rijksuniversiteit Groningen, Nederlands recht (1995)

Werkervaring

 • Bird & Bird LLP, dispute resolution / ICT (2002-2008)
 • Houthoff Buruma, cassatie (2000-2002)
Mr. Marjolein van Rest
Marjolein van Rest

In voorkomende gevallen van juridische kwesties/vragen/ondersteuning verwijzen wij graag naar gespecialiseerd Advocaat Marjolein van Rest, met wie wij reeds langere tijd constructief samenwerken.

Marjolein is werkzaam bij BarentsKrans Advocaten en Notarissen in Den Haag

Marjolein maakt deel uit van de praktijkgroep Corporate Litigation waar zij zich toelegt op het procederen in commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen van zowel kleine ondernemers als van (buitenlandse) financiële instellingen en grote vennootschappen. Marjolein is sinds 2012 werkzaam bij BarentsKrans waar zij zich eerst anderhalf jaar heeft gericht op de vastgoedpraktijk. Daar adviseerde en procedeerde zij met een focus op ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht, huurrecht en commerciële contracten. Eind 2011 is Marjolein afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar heeft zij in 2010 de master Internationaal en Europees Recht voltooid en hierna de Duale master Onderneming & Recht afgerond.

Opleiding

 • Radboud Universiteit Nijmegen, Duale master Onderneming & Recht (2011) Radboud Universiteit Nijmegen, Master Internationaal en Europees Recht (2010)

Nevenactiviteiten

 • Vereniging voor compliance in de Zorg Lid van de Vereniging Corporate Litigation

Talen

 • Engels
Mr. Anthony Wijnberg
Anthony Wijnbergen

Anthony stichtte direct na zijn rechtenstudie een advocatenkantoor. Hij specialiseerde zich in het gezondheidsrecht en verkreeg landelijke bekendheid met de wachtlijstenproblematiek in onder meer thuiszorg en orgaantransplantatie. Anthony werkt nu als hoofd van de sectie gezondheidsrecht bij Yspeert vwl advocaten.

Anthony Wijnberg is lid van de Vereniging voor gezondheidsrecht

Klik hier voor meer informatie over Anthony Wijnberg

Anthony heeft in de cliëntmedezeggenschap ervaring op het gebied van o.a. benoeming leden raad van toezicht, beheer cliëntgelden, disfunctionerende bestuurder(s) en algemene advisering aan cliëntenraden over hun wettelijke taken en bevoegdheden. Hij is een bevlogen en betrokken adviseur en ziet de taak van de medezeggenschap als een essentiële voorwaarde voor het verstrekken van verantwoorde zorg.

Mr. Francisca Knoops
Francisca Knoops

Francisca studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide daar de Master Internationaal en Europees recht en de Master Functionaliteit van het recht. Zij werd op 24 april 2009 beëdigd tot advocaat en specialiseerde zich in de jaren daarna in het gezondheidsrecht.

Francisca is lid van de Vereniging voor gezondheidsrecht

Klik hier voor meer informatie over Fransisca Knoops

Francisca heeft in de cliëntmedezeggenschap ervaring op het gebied van o.a. benoeming leden raad van toezicht, beheer cliëntgelden, disfunctionerende bestuurder(s) en algemene advisering aan cliëntenraden over hun wettelijke taken en bevoegdheden. Zij is een bevlogen en betrokken adviseur en ziet de taak van de medezeggenschap als een essentiële voorwaarde voor het verstrekken van verantwoorde zorg.

Mr. Suzanne Pesak
Suzanne Pesak

In voorkomende gevallen van juridische kwesties/vragen/ondersteuning verwijzen wij graag naar all round jurist Mr. Suzanne Pesak met wie wij constructief samenwerken.

Suzanne is werkzaam bij LEXSIGMAAdvocaten in Amsterdam

Suzanne Pesak is een allround jurist met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contracten, data privacy en consumentenrecht.

Na haar studie Nederlands Recht begon Suzanne als jurist in de adviespraktijk en in 2007 maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven. Bij IBM Nederland was zij verantwoordelijk voor alle arbeidszaken en betrokken bij de advisering op het gebied van hardware, software en consultancy.

Van 2009 tot halverwege 2015 was Suzanne werkzaam in Suriname, respectievelijk Burundi. Vanuit lokale advocaten –en advieskantoren adviseerde zij internationale cliënten in onder andere de mining sector, financiële instituten, luchtvaartmaatschappijen en uitzendorganisaties.

Suzanne is sinds 26 oktober 2015 werkzaam bij LEXSIGMA Advocaten.

Meer weten over onze organisatie? Neem contact op 06-51222505 of gebruik het contactformulier.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!