Ondersteuner achterbanraadpleging zoekt cliëntenraad om bij te staan!
Denise Hagmeijer van 40 jaar is op zoek naar een cliëntenraad om te ondersteunen op het gebied van de achterbanraadpleging. De afgelopen 3 jaar heeft zij zich mogen inzetten als coördinator achterbanraadpleging bij GGZ inGeest. Daar heeft Denise, – samen met vrijwilligers – een goed systeem rondom de cliënteninspraak opgezet.
Het systeem bestaat uit een cliëntenpanel, locatiebezoeken en (online) enquêtes. Zo worden op de opnameklinieken nu maandelijks inloopspreekuren met cliënten gehouden, geleid door vrijwilligers van de cliëntenraad. De cliënten die onder behandeling zijn van de poliklinieken worden een paar keer per jaar bereikt via online enquêtes, met behulp van QR-codes.
Het cliëntenpanel bestaat inmiddels uit zo’n 80 cliënten van zowel de poliklinieken als de opnameklinieken. Zij worden benaderd met onderwerpen waarover de cliëntenraad graag de mening van de cliënten zou willen weten ten behoeve van het adviesrecht.
Denise is sociaal betrokken, innovatief en ondernemend. Zij kan goed functioneren als een schakel tussen raadsleden, cliënten, medewerkers en organisatie. Zij vindt het leuk om mensen te enthousiasmeren en motiveren. Is goed in het opzetten van projecten en maakt daarbij gebruik van haar eigen creativiteit en organisatievermogen.
Naast haar werk als coördinator achterbanraadpleging is Denise sinds begin dit jaar ook actief als freelance tekenaar en schrijver. Denise is moeder van twee (puber-) dochters. Zij is beschikbaar voor 8 tot 10 uur per week, verdeeld over 2 tot 3 werkdagen. Zij woont in Hoofddorp.
Zie hier de portfolio van Denise
Heeft jouw cliëntenraad interesse? Stuur Denise dan een bericht via denisehagmeijer@gmail.com en wie weet kunnen jullie wat voor elkaar betekenen!
Goed dat er over ondersteunde systemen wordt nagedacht maar dit gaat de onderliggende problemen niet oplossen. Aan het einde van de corona crisis nu de medezeggenschap weer opgang komt haken veel mensen af. Kwaliteitskader en nieuwe WMCZ hebben tot een stortvloed aan extra werkdruk bij clientenraden geleid. Veel clientenraden ervaren een enorme onbalans tussen de inspanningen die er worden gevraagd en de uiteindelijke impact die daarmee gerealiseerd.wordt. De energie stroomt weg in systemen en niet in het wel zijn van de client. Ook hier wordt weer een systeem functioneel beschreven. In wat het doet. Niet in wat het brengt. Meer impact. Wordt er dan ook meer en beter geluisterd naar de medezeggenschap? Wordt het leuker?