Nieuws voor Cliëntenraden over Wet Goed Bestuur en Medezeggenschap!

Lees in paragraaf 3 van de aanbiedingsbrief van minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn (beiden VWS) bij een verslag van een schriftelijke overleg inzake de brief Goed Bestuur in de zorg hoe zij denken over cliënten medezeggenschap!

Lees HIER de aanbiedingsbrief verslag schriftelijk overleg over brief Goed Bestuur in de zorg.

Cliëntenraden

Om cliënten meer invloed te geven, zullen cliëntenraden straks een instemmingsrecht krijgen als het gaat om beslissingen over zaken die cliënten direct raken zoals veiligheid, hygiëne en recreatiemogelijkheden. Dit wordt geen vetorecht maar het wordt voor een bestuurder lastiger om het advies naast zich neer te leggen. De minister gaat de komende periode onderzoeken of ze de kosten kan vergoeden die de vertegenwoordigers van cliënten maken wanneer ze naar de Ondernemingskamer stappen met een enquêteverzoek.

Zwaardere eisen aan bestuur en toezicht

Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn gaan extra eisen stellen aan bestuurders en toezichthouders van zorginstellingen. Accreditatie wordt verplicht. Er komt een register voor bestuurders en toezichthouders en in bijzondere situaties gaat de minister ingrijpen in bestuur en toezicht. Lees HIER het gehele artikel van Zorgvisie.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *