Nieuws over kwaliteit van zorg: Bijgevoegd vindt u de jaarrapportage signaaltoezicht 2013 die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onlangs heeft uitgebracht. De rapportage bevat een overzicht van de belangrijkste signalen die de NZa in 2013 heeft ontvangen over ongewenste situaties in de zorg.

De NZa ontvangt op diverse manieren vragen, meldingen en klachten van consumenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars die mogelijk een signaal bevatten over een ongewenste situatie in de zorg. Deze signalen zijn belangrijk voor de NZa omdat zij laten zien waar problemen zitten en daarmee de basis vormen voor het probleemgestuurd toezicht. Niet elk signaal leidt automatisch tot een interventie. In sommige gevallen wordt er gewacht totdat er meerdere signalen binnen zijn om zo een betere probleemanalyse en aanpak te kunnen opzetten. In alle andere gevallen worden de signalen in samenhang bekeken om er algemene problemen uit te destilleren.

Lees hier de gehele Kamerbrief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer en de jaarrapportage signaaltoezicht NZa 2013.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *