Onder voorzitterschap van Helma Lodders (VVD) is een nieuwe Vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangetreden. In de nieuwe Kamercommissie voor alles wat met het ministerie van VWS te maken heeft, zitten een aantal oudgedienden maar ook een paar opvallende nieuwkomers.

Veel namen in de nieuwe commissie zijn oud en vertrouwd. Fleur Agema (PVV), Mona Keijzer (CDA) en Vera Bergkamp (D66) zitten allemaal weer in de VWS-commissie. De nieuwe namen zijn onder andere Léonie Sazias (50Plus), Lisa Westerveld (GroenLinks) en Anne Kuik (CDA). Voor de PvdA zit nog slechts een parlementariër in de commissie, te weten Henk Nijboer. Bekende PvdA’er Lea Bouwmeester heeft de Kamer verlaten en SP-coryfee Renske Leijten heeft een andere portefeuille. Er zijn ook nog drie commissiezetels vrij. D66, FvD en DENK hebben nog vacatures openstaan voor commissieleden. De commissie debatteert woensdag voor het eerst over de personeelstekorten in de zorg.

Bekijk hier de nieuwe samenstelling in volgorde van meeste dagen in de Kamer naar minste dagen in de Kamer:

AchternaamRoepnaamPartij
Van der StaaijKeesSGP
AgemaFleurPVV
OuwehandEstherPvdD
DijkstraPiaD66
ZiengsErikVVD
LoddersHelmaVVD
KooimanNineSP
KeijzerMonaCDA
Dik-FaberCarlaCU
BergkampVeraD66
RutteArnoVVD
NijboerHenkPvdA
GerbrandsKarenPVV
EllemeetCorinneGL
SaziasLéonie50PLUS
PetersRenéCDA
MarkuszowerGidiPVV
Zohair El ElYassiniVVD
HermansSophieVVD
WesterveldLisaGL
MarijnissenLilianSP
KuikAnneCDA
VacatureD66
VacatureFvD
VacatureDENK

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Bron: Zorgvisie

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *