In deze NIAZ Nieuwsbrief leest u onder andere over de Directiewissel bij NIAZ, het Symposium Patiëntparticipatie en
Qmentum Global en Marika Biacsics Netwerkvoorzitter van NCZ aan het woord (pagina 10) over de leidende rol van het
cliëntenperspectief. Samen met het NIAZ onderzoekt NCZ hoe het cliëntenperspectief onderdeel kan worden van de accreditatie en de mogelijkheden van inpassing in het Qmentum Global.
Het cliëntenperspectief moet leidend worden in de zorg, aldus Biacsics. We moeten steeds door de bril van de patiënt kijken en daar de zorg op enten. Daarbij gaat het niet alleen om techniek, maar ook om bejegening, om informatie, om nazorg. Alles wat er gebeurt in een zorginstelling heeft effect op de cliënt. Het is goed dat het NIAZ patiëntparticipatie hoog op de agenda zet.

Op 20 juni jl. gaf het NIAZ het officiële startschot voor Qmentum Global, een nieuwe stap op het gebied van patiëntparticipatie en accreditatie. Ter gelegenheid hiervan organiseerde het NIAZ een symposium. Ca. 160 bezoekers lieten zich inspireren door bevlogen sprekers uit binnen- en buitenland. Tijdens de middag nam Kees van Dun afscheid als directeur/bestuurder van het NIAZ. Hij blikte terug op ruim zes jaar accreditatie onder zijn leiding. Ellen Joan van Vliet stelde zich voor als de nieuwe CEO van het NIAZ. Vanaf 1 juli staat zij aan het hoofd van de organisatie.

Indien u de gehele nieuwsbrief wilt inzien, klikt u HIER.

Marika Biacsics, Netwerkvoorzitter NCZ

Marika Biacsics, Netwerkvoorzitter NCZ

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *