Welke zorginstelling heeft het beste initiatief?

Maar liefst 60 zorginstellingen laten zien hoe zij continu werken aan steeds betere zorg. Met in de praktijk bewezen verbeteringen dingen zij mee naar de NIAZ Jaarprijs 2017. Vanaf 1 september kan er worden gestemd op alle voorbeelden via niaz.jaarprijs.nl. De finale zal worden gehouden op 21 november aanstaande.

Zorg die elke dag nóg weer een beetje beter wordt: daar gaat het om! Iedere zorginstelling heeft tal van voorbeelden van verbeteringen die bijdragen aan een hogere kwaliteit van zorg. Door die te delen, leren zorginstellingen van elkaar. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft aangesloten zorginstellingen gevraagd hun beste verbeteringsinitiatief in te sturen voor de NIAZ Jaarprijs 2017. De respons was bijzonder hoog: niet minder dan 60 zorginstellingen dingen mee. Het zijn stuk voor stuk initiatieven die volgens zorgprofessionals zélf de kwaliteit en veiligheid in de sector verbeteren.

“Samen maken we de zorg beter”

NIAZ-directeur Kees van Dun: “Het NIAZ is groot voorstander van kennisuitwisseling tussen zorginstellingen. We stimuleren dat met de NIAZ Jaarprijs 2017, waar zowel zorgprofessionals als Raden van Bestuur, patiënten en zorgconsumenten bij betrokken zijn. De winnaar ontvangt een plaquette en een cheque ter waarde van €10.000. Maar in de praktijk wint iedereen: samen maken we de zorg beter.”

Vanaf 1 september mag er volop gestemd worden. De voorbeelden zijn te vinden op de website jaarprijs.niaz.nl.

 

Kees van Dun directeur NIAZ
Kees van Dun directeur NIAZ

Cliëntenraad ADRZ op jacht naar nominatie NIAZ Jaarprijs 

De Cliëntenraad van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) is met de Patiënt Effect Rapportage (PER) in de race voor de prestigieuze ‘NIAZ Jaarprijs’. Het NIAZ helpt zorginstellingen de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren en te borgen. Om kennisdeling te stimuleren, reikt het NIAZ dit jaar de ‘NIAZ Jaarprijs’ uit. Het ADRZ heeft namens de Cliëntenraad de PER als verbeterinitiatief ingediend.  

De PER is een initiatief dat is ontwikkeld door de Cliëntenraad van het ADRZ. Het is een instrument dat de patiënt een stem geeft in beleidsontwikkeling en verbetertrajecten in het ziekenhuis en in de keten.

De hele maand september kan gestemd worden op de ingediende initiatieven. De tien inzenders met de meeste stemmen mogen hun initiatief op 21 november voor een vakjury presenteren. Het ADRZ hoopt er natuurlijk met de winst vandoor te gaan om zo de PER nog bekender te maken bij andere ziekenhuizen en zorginstellingen. Stem daarom op de PER via https://jaarprijs.niaz.nl/cases/details?id=40!


 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *