2019 was een enerverend jaar voor NCZ! Met als ABSOLUUT HOOGTEPUNT op 21 mei het unaniem aannemen van het wetsvoorstel Wmcz2018 door de Eerste Kamer. Daarnaast was het een jaar vol netwerkbijeenkomsten. NCZ organiseerde in samenwerking met het Ministerie van VWS 85 kennis- en leer netwerkbijeenkomsten voor voorzitters, leden en ondersteuners van cliëntenraden.

Er was een wisseling van de wacht binnen het bestuur van NCZ en er waren aanpassingen in de statuten en aan de organisatiestructuur.

Ook een bijzondere mijlpaal was de eerste lichting Ambtelijk Secretarissen Cliëntenraad met een gecertificeerd diploma, in september!

Verder organiseerden we een Themadag Thuiszorg en een Symposium Gelijk Samenspel in de Zorg. We maakten een NCZ Magazine en schreven een aantal Whitepapers. We ontwikkelden e-learnings en we verwelkomden nieuwe trainers.

We lanceerde de eerste modellen Medezeggenschapsregeling, werkten mee aan de Handreiking Inspraak en aan het landelijke Congres Cliëntenraden 2019.

Om maar eens wat te noemen uit de ‘2019 realiteit’ van NCZ. Natuurlijk was er meer. Teveel om op te noemen. De highlights treft u in ons jaarverslag 2019.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *