Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 geopend:

€ 75.000 te winnen met nieuw zorg-en-welzijnsidee voor oudere migranten

De inschrijving voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 is geopend. Thema is dit jaar ‘Zorg voor welzijn van oudere migranten’. Insturen kan tot 26 april 2016 via www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl. De winnaar krijgt € 75.000 om het idee uit te voeren. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

De opdracht

Het zorg-en-welzijnsidee moet goed aansluiten bij de vragen en behoeften van oudere migranten. Het kan bijvoorbeeld gaan om hoe je in dagbesteding, zorg aan huis of zorg in de laatste levensfase echt rekening houdt met culturele verschillen. Iedereen kan insturen, bijvoorbeeld huisartsen, wijkteams, verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, vrijwilligers en leidinggevenden. Zolang er maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert.

Waarom dit thema?

Oudere migranten vormen een kwetsbare groep. Door de vergrijzing groeit hun aantal snel. Extra aandacht voor hen is nodig. Zo is er sprake van een gezondheidsachterstand en beperktere toegang tot de zorg. En vaak is er nog te weinig oog voor wat zij en hun familie nodig hebben.

De prijs

De winnaar krijgt € 75.000 om het idee uit te voeren. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs helpt ook andere kanshebbers verder te komen. Zij krijgen tips in het Zorgvernieuwingsatelier om hun idee uit te werken en worden op het spoor gebracht van mogelijke financiers.

 Goede ideeën verdienen een kans

Elke twee jaar organiseren ZonMw en VSBfonds de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs biedt goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans. Er is vaak geen tijd en geld om goede ideeën uit te werken. Of het is niet duidelijk hoe je van een idee naar een haalbaar plan komt. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan.

Informatie en inschrijven

Download hier de flyer over de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *