10 concerten bij verpleeghuizen

Samen met collega musici gaat sopraan Iris de Koomen 10 concerten geven bij verpleeghuizen. In de buitenlucht als dat nodig is en binnen als het weer kan. Om zo troost te bieden voor eenzame ouderen. Zeker nu wordt dat versterkt, omdat ze hun geliefde familie en vrienden niet dichtbij mogen hebben. De concerten worden gegeven door 1 of 2 zangeressen, begeleid door een pianist.

Voor deze 10 concerten zoeken zij donateurs. Met jullie donatie bereiken ze drie doelen. Ten eerste natuurlijk muzikale troost voor ouderen. Ten tweede betaalde optredens voor musici, die in deze tijd geen werk hebben. En ten derde een mooie tegenprestatie voor jullie als donateur. Om zelf ook te genieten van mooie muziek. Wil jij hun helpen?

Sopraan Iris de Koomen voor de woonkamer bij verpleeghuis Oranje Nassau Oord

De vonk voor het project
De bouwvakkers bij verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord in Wageningen staakten een half uur lang hun werkzaamheden. Operazangeres Iris de Koomen zong Händel’s Lascia ch’io pianga. Achter de ramen luisterde een groepje bewoners naar de serenade. Het initiatief voor het mini-concert kwam van familieleden die vanwege de coronacrisis hun vader en opa niet konden bezoeken.

De ontroerende reacties van de bewoners waren de vonk voor een nieuw project: Optredens voor ouderen in verpleeghuizen. Om hen mee te voeren met de muziek en zo troost en plezier te bieden.

Wilt u dat er een concert bij u voor en/of straks weer in- het verpleeghuis wordt gegeven? Stuur dan een mail!

Concert bij het Rijnhuis te Renkum

Over Iris de Koomen
Sopraan Iris de Koomen voltooide haar zangstudie aan het Conservatorium van Utrecht. Vervolgens heeft zij zich bekwaamd in de Oude Muziek aan het Conservatorium te Den Haag. Iris de Koomen verleent regelmatig solistische medewerking in binnen en buitenland aan oratoria, opera ’s en andere concerten. Op operagebied vertolkt zij onder andere de coloratuuraria’s van de Koningin van de Nacht in de Zauberflöte van Mozart en het Vuur, de Nachtegaal en de Prinses uit Ravels L’enfant et les sortileges. Verder zong zij onder andere de rollen Belinda uit Dido en Aeneas van Purcell en Cupid en Philadell uit de King Arthur van Purcell.

DONEER NU

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *