Online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november 2020

Online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november 2020

Op 24 en 25 november 2020 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het online congres Volwaardig leven. Dagvoorzitter is presentator en journalist Gijs Wanders. Het belooft een veelzijdig en inspirerend online congres te worden, met een gesprek met minister Tamara van Ark en onder andere filosoof Bas Haring als een van de keynote sprekers.

Programma Volwaardig leven

Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. Je hoort en ziet er alles over op het online congres: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om samen meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen.

Gevarieerd en uitgebreid programma

Het online congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg: mensen met een beperking, hun familie en vrienden en (toekomstige) zorgmedewerkers. Tijdens het congres staat online ontmoeten en inspireren centraal. We delen de eerste resultaten van het programma Volwaardig leven en laten zien hoe we verder gaan.

Het congres is verdeeld in 4 dagdelen: met lezingen voor grote groepen en interactieve sessies voor maximaal 20 personen. Meld je bijvoorbeeld aan voor een interactieve sessie of inspirerende lezing over: levensloopbegeleiding voor mensen met autisme, liefdevolle zorg, belevingsleren, interprofessioneel keuzeonderwijs, innovatieve ideeën voor persoonsgerichte zorg, een handreiking technologie voor cliëntenraden, een tekenlab of een sessie over het zorgtestament. Voor iedereen proberen we een passend en afwisselend programma te bieden.

Interessant voor cliëntenraden

Voor cliëntenraden is lezing 27. Meebeslissen over technologie: handreiking voor cliënten- en verwantenraden erg interessant:

De handreiking ‘Meepraten en meebeslissen over technologie’ biedt handvatten voor cliënten, naasten en cliënten-, bewoners- en verwantenraden. Academy Het Dorp gaat daarbij in op de volgende gebieden waar cliënten of naasten invloed op kunnen hebben: 1) beleid/visie van de organisatie, 2) het zorgvraagstuk en de selectie van passende technologie en 3) implementatie, evaluatie en borging.

-Door wie: Agnes van der Poel (Academy Het Dorp)
-Project: Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg
-Voor wie: cliënten, cliëntenraden, ervaringsdeskundigen, naasten, zorgprofessionals en staf en beleid

Informatie en aanmelden:

Wil jij geïnformeerd worden of meepraten over toekomstbestendige gehandicaptenzorg, meld je nu aan:

Praktische informatie:

-Datum: 24 en 25 november 2020
-Organisator: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
-Locatie: online
-Aanmelden: meld je aan via deze link

-Kosten: gratis
-Meer informatie? Ga naar de congressite

Over Volwaardig leven

In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Want ook zij hebben recht op een fijn leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *