Medezeggenschap ’n medicijn? is een boek in wording met verschillende perspectieven en oplossingen voor sterke medezeggenschap in de zorg- en welzijnssector.

Het boek wordt medio juni 2016 verwacht.

In dit boek gaan experts en ervaringsdeskundigen in op belangrijke ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere:

 • Trends in de zorg en welzijnssector (door Philip Idenburg en Vivian Dekkers van BeBright)
 • Fusiegedragregels in de zorg (door Nicole Kuijer van de Sociaal Economische Raad)
 • Decentralisaties en effecten op de zorg- en welzijnssector (door Wieke Paulusma, verpleegkundige én D66-raadslid in Groningen)
 • Functiehuizen en functiewaardering (door Astrid Westerbeek en Eline Kramer van FWG)
 • Politieke visie op medezeggenschap in de zorg- en welzijnssector (o.a. Renske Leijten (SP), Leendert de Lange (VVD))
 • Medezeggenschap en cliëntraden (door Hans van Dinteren NCZ)
 • OR MUMC+ over medezeggenschap in de zorg
 • Keuzes en meerwaarde van medezeggenschap (Marco Wisse, directeur bij GRZ)
 • Ontwikkelingen in de welzijnssector vanuit het perspectief van de bestuurder (Rob Stam, lid Raad van Bestuur Thebe)
 • Diverse leden van ondernemingsraden en cliëntenraadleden
 • Diverse andere auteurs van diverse organisaties en bedrijven

De cover is ontwikkeld door Shauna Brown een jonge grafisch vormgever die de blokken in het boek heeft gevisualiseerd. (afbeelding bij dit bericht)

· Ontwikkelingen in de zorg (trends)

“Er is één beeld wat voor mij altijd gelinkt blijft aan de ontwikkelingen van de medische technologie: de (ouderwetse) microscoop waarin het kleinste nog steeds de basis is

· Ontwikkelingen in de zorg (organisaties)

“De 2 bekendste symbolen gelinkt aan de medische zorg zijn aan de ene kant de stok met één slang; de Esculaap. De ander; de Caduceus, een stok met engelenvleugels waar 2 slangen omheen kronkelen. De reden van de afbeelding van de Caduceus is dat de medische sector niet alleen te maken heeft met genezing (waar de Esculaap voor staat) maar ook met de balans tussen de elementen waaruit de medische sector bestaat. Het is het goede hand in hand met het slechte, het makkelijke met het moeilijke. Een visualisering van welke rol geld speelt binnen de sector”

· Ontwikkelingen in de zorg (medezeggenschap)

“Het gaat steeds meer over de balans tussen patiënt en zorgverlener. In mijn ogen is er altijd enorm veel informatie die door beide kanten behandeld moet worden. Een enorme berg aan mogelijkheden die vervolgens visueel niet meteen moet afschrikken. Simpel zeggend: het in de hand kunnen houden.”

· Ontwikkelingen in de zorg (toekomst medezeggenschap)

“De zorg is zodanig breed dat het steeds belangrijker lijkt te worden dat ook daadwerkelijk iedereen in contact komt en in overleg gaat met elkaar. De oneindige groep van mensen is moeilijk te schetsen. Daarom beginnend bij het simpele gebaar van een handdruk”

Het boek benoemt alle belangrijke ontwikkelingen en trends in de zorg- en welzijnssector. De bijdrage zijn handzaam beschreven en geven praktische adviezen voor de lezer. Het past in de lijn van het boek “Wie kust de OR wakker” (Maklu, 2014/’15). De gepresenteerde prijs is de kostprijs van het boek + BTW. Verzendkosten worden apart berekend.

 

Klik hier om alvast een vooruitbestelling te doen en betaal daarom € 7,50 i.p.v. € 24,50 (actie tot half mei)

Download hier de folder over het boek Medezeggenschap ’n medicijn? 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *