Margreet uit Wageningen maakt film: hoe ze ondanks alle pech houdt van het leven

Bron: www.omroepgelderland.nl

Klik op de afbeelding voor het interview met Margreet Bos:

Margreet uit Wageningen maakt film: hoe ze ondanks alle pech houdt van het leven
Margreet Bos

WAGENINGEN – In Wageningen is woensdagavond 25 november een bijzondere documentaire in première gegaan. De film vertelt het verhaal van Margreet Bos. Een Wagenings meisje dat alles mee leek te hebben. Ze zag er leuk uit, kon goed studeren en ze reisde de hele wereld rond. Totdat het vreselijk misging.

Op een van haar reizen raakt Margreet ernstig gewond. Ze is aan een kant verlamd, heeft een spasme in haar hand en ze zit in een rolstoel. Maar Margreet is een rasoptimist. En over dat optimisme gaat de documentaire ‘Love to Live’.

In een volle theaterzaal in Wageningen wordt de film woensdagavond voor het eerst vertoond. Het ongeluk dat Margreet zo’n 20 jaar geleden kreeg speelt uiteraard een belangrijke rol.

Liften met een rugzakker

Tijdens een reis in Ethiopië gaat ze samen met een andere backpacker liften, maar dat loopt niet goed af. Haar wagen wordt overvallen en uiteindelijk wordt er een handgranaat in de wagen gegooid. Margreet overleeft het drama, maar haar leven is voorgoed veranderd. ‘Die andere backpacker heeft het niet overleefd, maar ik wel. En daar ben ik nog steeds elke dag dankbaar voor’.

De documentaire heeft Margreet samen met regisseur en theatermaker Karin Breurs gemaakt. Ook zij is onder de indruk van de positieve levensinstelling van Margreet.

Margreet zelf is natuurlijk apetrots op de film. Maar ze wil vooral andere mensen inspireren. ‘Veel mensen zitten te zeuren, maar ik wil laten zien dat je door een andere houding veel meer uit het leven kan halen.’

Love to Live wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden op TV Gelderland.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *