Save the date! 30 november Landelijk Congres Cliëntenraden 2020

congres-clientenraden 2020Dialoog en daadkracht

Noteer alvast in je agenda. Op maandag 30 november vindt het Landelijk Congres Cliëntenraden met het thema “Dialoog en daadkracht ”plaats. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vindt het Congres Cliëntenraden deze editie volledig digitaal plaats.

Dit jaar kijken we naar vragen als hoe kun je als cliëntenraad invloed uitoefenen. Hoe heb je het juiste gesprek met het bestuur, de personeelsvertegenwoordiging en de raad van toezicht om samen te kijken wat er mogelijk en gewenst is voor de cliënt. Op welke manier kan de nieuwe Wmcz2018 hierbij helpen? En wat betekent dat in een crisissituatie zoals corona. Laat je informeren en inspireren tijdens het Congres Cliëntenraden.

Programma

Het wordt een dynamisch programma met inspirerende sprekers zoals o.a. Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), Prof. dr. Tineke Abma, directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing en Theo van Uum, directeur generaal langdurige zorg van het ministerie van VWS. Daarnaast gaan ook cliëntenraadsleden met elkaar in gesprek, bijvoorbeeld over hoe je meer invloed kunt krijgen op bijvoorbeeld corona issues en hoe de overgang naar de nieuwe Wmcz2018 verloopt. Achter je eigen laptop volg je het live congres.

Praat mee als cliëntenraadslid

Wij zoeken nog cliëntenraadsleden die tijdens de live uitzending met elkaar in gesprek gaan om tips, voorbeelden en ideeën te delen. Spreekt je dit aan? Laat dan hier je gegevens achter.

Voor wie is het congres?
Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners van cliëntenraden en raden van toezicht van zorgorganisaties die verpleeghuiszorg aanbieden. Zoals intramurale als extramurale zorg.

Datum, tijd en locatie

Datum:              maandag 30 november
Tijd:                   14.00 – 17.00 uur (onder voorbehoud)
Locatie:             thuis achter je eigen laptop of PC of samen als cliëntenraad bij de zorgorganisatie (indien mogelijk)

Het congres wordt georganiseerd door LOC Waardevolle Zorg en Stichting Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) i.s.m. Waardigheid en Trots en het ministerie van VWS.

Meer weten

 

Denk en praat mee tijdens het Landelijk Congres Cliëntenraden

Ja ik ga graag samen met drie andere leden in gesprek over onderwerpen als: Hoe oefen je als cliëntenraad je medezeggenschap uit in tijden van corona? Welke uitdagingen waren er? Hoe ben je aan de slag gegaan?

Doel van dit gesprek is vooral tips, voorbeelden en ideeën te delen met deelnemers. Spreekt je dit aan, klik hieronder op inschrijven om je aan te melden.

Nog even alle belangrijke info op een rij:

 • Het congres wordt live uitgezonden vanuit een studio in Amsterdam. Je dient hierbij fysiek aanwezig te zijn
 • Je gaat met drie cliëntenraadsleden van andere organisaties en een dagvoorzitter in gesprek.
 • De live bijeenkomst is maandag 30 november (onder voorbehoud) van 14.00 – 17.00 uur. Het exacte programma volgt nog. Wij zullen je vragen om eerder aanwezig te zijn.
 • Een onafhankelijke commissie zal bij meerdere aanmeldingen een trekking doen wie uitgenodigd wordt.
 • Wij nemen persoonlijk contact met je op als je bij de laatste 8 zit. Daarna volgt er nog een selectie via een telefonisch kennismakingsgesprek.
 • Bij deelname geef je automatisch toestemming voor het opnemen van de sessie voor op de website en het maken van fotografie.
 • Uiteraard vindt de bijeenkomst conform de richtlijnen van het RIVM plaats.

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Beste Tineke, Binnenkort volgt meer informatie m.b.t. het aanmelden voor 30 november!
   Hartelijke groeten, Marika Biacsics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *