Op maandag 30 november is het Landelijk Congres Cliëntenraden. Dit jaar anders dan anders, namelijk een online talkshow. Live vanuit Capital C in Amsterdam zenden we uit. Op deze pagina vind je (binnenkort) alle opnames, het verslag en verdiepende interviews. Kijk ook mee! 

Hadassa de Boer, dagvoorzitter

Voor cliëntenraden is het een bijzonder jaar. Naast corona wat nog een tijd duurt en een grote impact heeft op verpleeghuizen, staan zij ook voor de uitdaging om de nieuwe wet wmcz2018 te implementeren. Dit geeft extra consequenties en uitdagingen voor cliëntenraden nu en richting de toekomst.  Onze dagvoorzitter Hadassah de Boer gaat hierover en nog meer onderwerpen in gesprek met verschillende gasten.

Kijk mee op maandag 30 november
14.00 – 16.00 uur

De inschrijving voor het Landelijk Congres Cliëntenraden 2020 is gesloten. Maar je blijft welkom! Op maandag 30 november kijk je naar de talkshow via deze link:

https://live.dutchwebinar.com/congresclientenraden2020

Het enige wat je hoeft te doen is op deze pagina eenmalig je naam en e-mailadres invullen. Om 14.00 uur start automatisch de live stream van de talkshow. Wij wensen je veel kijkplezier!

Te gast op 30 november

De volgende gasten schuiven aan tijdens de online talkshow:

 • Jan Timmers, lid cliëntenraad Sutfene/Sensire, en Dineke de Vries-Kamp, lid cliëntenraad Argos Zorggroep, blikken terug op coronacrisis
 • Theo van Uum (directeur langdurige zorg, ministerie van VWS) over visie en ontwikkelingen verpleeghuiszorg
 • Marthijn Laterveer (LOC) en Marika Biacsics (NCZ) over Wmcz2018 en de handreiking
 • Jet Bussemaker (voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving) over invloed en beslissingen maken
 • Tineke Abma (directeur Leyden Academy en hoogleraar Amsterdam UMC) over de impact van samenwerken
 • Han Hendrikse, bestuurder Amaliazorg, Annemiek Stoopendaal, lid Raad van Toezicht Liemerije, en Mary Verheij, lid cliëntenraad Amsta: hoe geef je invulling aan medezeggenschap?
 • Afsluitende spreker: Arjen Banach over samenwerken in de uitdagende zorgwereld.

 

Arjen Banach, keynote speaker

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners van cliëntenraden en raden van toezicht van zorgorganisaties die verpleeghuiszorg aanbieden. Zowel intramurale als extramurale zorg.

Datum, tijd en locatie

 • Datum: maandag 30 november
 • Tijd: 14.00 – 16.00 uur (13.30 online inloop)
 • Locatie: achter je eigen laptop*

*Ga je samen met andere cliëntenraadsleden naar de talkshow kijken? Houd je dan aan de coronamaatregelen (1,5 meter afstand). Wij volgen tijdens de uitzending ook de richtlijnen van de RIVM.

Meer weten

Bekijk de talkshow via: https://live.dutchwebinar.com/congresclientenraden2020

Binnenkort op waardigheidentrots.nl/congres-clientenraden-2020:

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Beste Jan-Willem, dank voor de oplettendheid. De 30 september die u in de kop ziet staan, is echter de datum van publicatie van het bericht. Dat verschijnt boven ieder nieuw bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *