Bron: Actiz.nl

Donderdag 16 februari heeft de Tweede Kamer besloten om de laatste bezuinigingen op het Wlz-kader voor 2024 terug te draaien. Tijdens de stemmingen voor de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een meerderheid steun uitgesproken voor het amendement van SP-Kamerlid Sarah Dobbe. Met dit besluit zijn alle door het kabinet voorgenomen bezuinigingen op het Wlz-kader voor 2024 van tafel.

Amendement leidt tot terugdraaien bezuinigingen  

Met aannemen van het amendement van Dobbe worden de voorgenomen bezuiniging op de ouderen- en gehandicaptenzorg geschrapt. Het gaat hier om een bedrag van €193 miljoen op het Wlz-kader voor 2024. Het amendement stelt een wijziging voor in de begrotingswet van VWS, waarbij de bovengenoemde besparingen ongedaan worden gemaakt. Het plan kon op steun in de Tweede Kamer rekenen van de PVV, GroenLinks/PvdA, BBB, SP, DENK, FvD, PvdD en JA21. 

Laatste bezuinigingen ouderenzorg van tafel

Het bedrag van €193 miljoen is is opgebouwd uit een bezuiniging van €117 miljoen op de Normatieve Huisvestingscomponent (NHC) die zowel de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg als de langdurige ggz treft, een netto bezuiniging van €46 miljoen gekoppeld aan de maatregel scheiden wonen en zorg en een bezuiniging van €30 miljoen gekoppeld aan de maatregel valpreventie.  

Lees verder

Misschien ook interessant

LOC petitie rust en ruimte voor de ouderenzorg van morgen

Oproep aan minister en NZa: stop bezuinigin­gen ouderenzorg

Cliëntenraden steun actie tegen bezuiniging ouderenzorg

Niets doen is geen optie – IBO Ouderenzorg

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *