La Mif – Film over jeugdzorg, vanaf 24 maart in de bioscoop!

Vedette filmdistributie brengt de film La Mif  op 24 maart uit in de bioscoop

La Mif is een film over een groep jonge vrouwen die samen in de jeugdzorg in Zwitserland zitten. Met ieder hun eigen achtergrond en levensverhaal vinden ze in deze opvang iets wat lijkt op een thuis. Net als in een echte familie zijn er goede, maar ook slechte tijden, en vooral in die tijden van crisis wordt duidelijk dat de begeleiders niet altijd een vervanging voor een ouder kunnen zijn, hoe goed ze zich ook inzetten voor de jongeren. Een thema als seksualiteit blijkt moeilijk bespreekbaar en hoewel de directeur er steeds is voor de meiden, zitten haar eigen problemen haar soms in de weg.

La Mif toont het leven van jongeren en begeleiders in de jeugdzorg zoals het echt is. Dat is deels omdat de meerderheid van de acteurs ook echt uit de jeugdzorg komt en ook regisseur Fred Baillif opgeleid is als jeugdwerker. Daarom denken wij dat La Mif interessant kan zijn voor cliëntenraden in de Jeugdzorg. de film toont heel genuanceerd hoe precair, maar ook hoe belangrijk de relatie tussen begeleider en cliënt is. La Mif toont vooral de complexiteit van werken in de jeugdzorg, van beide kanten.

De film zal ook in verschillende filmhuizen te zien zijn.

Bekijk hier alvast de trailer van de film La Mif 

Bekijk hier de bioscoopagenda

Lees ook dit artikel van Sociaal.net: Nieuwe film houdt jeugdhulp spiegel voor: ‘Het is niet omdat jongeren kwetsbaar zijn dat ze dom zijn’

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *