Koraal hecht veel belang aan medezeggenschap. Medezeggenschap van cliënten en medewerkers. Voor de cliëntmedezeggenschap is recent een structuur ingericht van cliëntenraden per regio met een centrale cliëntenraad en centrale deelraden (voor bewoners, jongeren en verwanten) op Koraal-niveau. Dat proces van inrichting is nog volop bezig.

Voor de ondersteuning van deze centrale cliëntenraad en de centrale deelraden zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van Ondersteuner Centrale Cliëntenraad en Centrale Deelraden. 

Je werkt gemiddeld 20 uur per week. De standplaats is in overleg.

Over de functie

Als Ondersteuner CCR & CDR ondersteun je de Centrale Cliëntenraad en de Centrale Deelraden. Daarnaast ondersteun je bij de invoering van de nieuwe vormen van medezeggenschap.

In overleg met de voorzitter van de CCR ben je verantwoordelijk voor ondersteuning van de aan jou toegewezen raden. Dat houdt in dat je:

 • De vergaderingen organiseert, voorbereidt en bijwoont, wanneer nodig in overleg met je collega ondersteuners van de regionale raden;
 • Je coacht de centrale raad en de drie deelraden (bewoners, jongeren en verwanten);
 • De raden informeert over ontwikkelingen op voor hen relevante gebieden binnen en buiten Koraal;
 • Het ambtelijk aanspreekpunt bent voor de raden, voor medewerkers van Koraal en derden;
 • Adviezen en instemmingsbesluiten van de raden voorbereidt. Je voert overleg wanneer nodig en je redigeert de adviezen en instemmingsbesluiten;
 • De regionale en centrale raden informeert over onderwerpen die relevant zijn voor de betrokken raden, naast de afstemming van activiteiten;
 • Het naleven van wetten en procedures m.b.t. cliëntmedezeggenschap bewaakt;
 • De raden adviseert over voor hen relevante deskundigheidsbevordering.

 

Jij verzorgt daarnaast de inhoudelijke aansturing en ondersteuning van het secretariaat van de CCR. Je maakt deel uit van het team Medezeggenschapsfunctionarissen.

De Ondersteuner Medezeggenschap maakt deel uit van het Team Medezeggenschap. Dit team bestaat uit de Ondersteuners Medezeggenschap cliënten, de Ondersteuners Medewerkers- en Onderwijsmedezeggenschap, de secretarieel ondersteuner stafgroep medezeggenschap cliënten/CCR en de Teamleider Medezeggenschap.

Over Koraal

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en (zeer) complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel jeugdhulp, verstandelijk gehandicaptenzorg als onderwijs en participatie. Ons werkgebied is Limburg en Noord-Brabant. Onze ambitie is het bieden van een integraal pakket zorg, onderwijs en participatie. Dat is uniek. Het stelt ons in staat om kinderen, jongeren, volwassenen, leerlingen en hun netwerk altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners. Op dit moment werken bij Koraal bijna 4000 professionals samen aan deze ambitie.

Wat biedt Koraal?

De kans om samen met cliënten en medewerkers verder vorm te geven aan medezeggenschap en inspraak binnen Koraal! Je komt te werken in een leuk, enthousiast en betrokken team van collega’s medezeggenschap.

 • Mogelijkheid tot een vast dienstverband (afhankelijk van je huidige arbeidsovereenkomst en opleiding/ervaring).
 • De inschaling vindt plaats in FWG 50 (min €2.501 en en max €3.738 bruto/maand bij een 36-urige werkweek), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, met onder meer een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering (8,33%) en meerkeuze arbeidsvoorwaarden/werkkostenregeling. Klik hier voor meer informatie. 
 • Mogelijkheden om hybride te werken: op kantoor (standplaats in overleg) en thuis.

 

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste en energieke collega, een echte verbinder! Je bent een teamspeler die een netwerk van relevante medewerkers binnen de organisatie heeft of kan opbouwen.

Je geeft zelfstandig invulling aan de functie waarbij de dienstverlening aan de raden centraal staat. Dit vraagt om vaardigheden als dienstverlenend/klantgericht, coachen, samenwerken, enthousiasmeren, kunnen omgaan met weerstanden, kunnen loslaten, draagvlak creëren, overtuigingskracht en inlevingsvermogen.
Je beschikt over een evenwichtige persoonlijkheid, omgevings- en organisatiesensibiliteit, integriteit, bent doortastend, empathisch, initiatiefrijk, volhardend, accuratesse en communicatief sterk.

Daarnaast…

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van, en ervaring met, medezeggenschap en participatie en volgt de ontwikkelingen op beide terreinen. Je hebt voldoende kennis van de WMCZ en de rol en positie van de cliëntmedezeggenschap binnen een zorginstelling.
 • Je hebt oog voor de verschillende vormen van medezeggenschap (en ander projecten binnen Koraal die raakvlakken hebben met de medezeggenschap) en bent in staat om hiertussen verbanden te leggen en de raden hierover te informeren.
 • Je kunt omgaan met de dubbele aansturing: functioneel door de voorzitter van de centrale cliëntenraad, hiërarchisch door de teamleider.
 • Je kunt omgaan met de verschillende doelgroepen binnen de cliëntmedezeggenschap: jongeren, bewoners en verwanten.
 • Je hebt kennis van groepsprocessen en vergadertechnieken en kan vanuit jouw rol de raden adviseren over hun werkwijze en hun wijze van communiceren.
 • Je bent bereid om een deel van je werkzaamheden in de avonduren uit te voeren.


Meer informatie

Benieuwd hoe wij de medezeggenschap voor cliënten georganiseerd hebben? Klik dan hier.

Neem voor meer informatie contact op met Paul Thijssen (Teamleider Medezeggenschap) via 06 -5345 5655. Bij hem kun je ook een beschrijving opvragen van het functieprofiel.

Voor het werken bij Koraal is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereiste.

Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Reageren

Heb je interesse? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier op deze pagina.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *