Romke van der Veen, fotograaf Christiaan Krouwels

Prof. dr. Romke van der Veen is keynote speaker tijdens het NCZ Symposium Wmcz2018, op 9 oktober 2019 bij Landgoed Zonheuvel in Doorn

Romke van der Veen is hoogleraar Sociologie van arbeid en organisatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is Kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER) sinds 2012.

Zijn onderzoek richt zich op het sociaal beleid van de moderne verzorgingsstaat (arbeidsmarkt; sociale zekerheid; gezondheidszorg; pensioenen). Tot 1995 was hij hoogleraar Public Administration aan de Universiteit Twente, Nederland. Sinds 2012 is Romke van der Veen kroonlid van de Sociaal-economische adviesraad van Nederland en sinds 2016 is hij voorzitter van de adviescommissie voor het verzekerde pakket (zorg- en langdurige zorgverzekering) van het Nationaal Instituut voor de Gezondheidszorg.

Onderzoeksbelangen: verzorgingsstaten, sociaal beleid, beleidsuitvoering, arbeidsmarkten en arbeidsorganisaties, socialezekerheidsstelsels, gezondheidszorgstelsels, instellingen en institutionele verandering.

De SER en Cliëntenraden

De SER heeft de Alliantie Medezeggenschap & Governance welke is gericht op bestuurders/raden van commissarissen en ondernemingsraden. De SER helpt ondernemingsraden met informatie, handreikingen en tools. De SER houdt- en hield zich niet eerder- bezig met cliënten medezeggenschap in de zorg. Wel doet de SER momenteel onderzoek naar de betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg. Dit zijn ook uitgelezen onderwerpen voor (centrale) cliëntenraden! Deze (centrale) cliëntenraden staan voor grote uitdagingen nu de nieuwe wet (Wmcz2018) op 21-5-19 is aangenomen. Wij zijn benieuwd naar het onderzoek van de SER. Wat kan Romke van der Veen, vooruitlopend op de uitslag van het onderzoek, vertellen? Wat is de visie en voorspelling van Romke m.b.t. de uitkomst van het onderzoek? Wat moeten (centrale) cliëntenraden met name weten? Welke cultuurverandering is er nodig om tot een gelijk samenspel in de zorg te komen?

Op deze en meer vragen hopen wij antwoorden te krijgen van Romke van der Veen tijdens het symposium!

Meer informatie over het Symposium Wmcz2018, gelijk samenspel in de zorg!

Direct aanmelden voor het Symposium Wmcz2018, gelijk samenspel in de zorg!

Wilt u meer informatie over het nieuwe wetsvoorstel Wmcz2018.

Locatie:
De locatie van het Symposium Wmcz2018, gelijk samenspel in de zorg! is het prachtige landgoed Zonheuvel te Doorn.

Landgoed Zonheuvel Doorn

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *