Geschokt en verdrietig zijn wij door het overlijden op 80-jarige leeftijd van Hans Campfens, oprichter en erelid van NCZ

Hans CampfensHans heeft het Netwerk Cliëntenraden Ziekenhuizen opgericht in 1999 en was tot kort voor zijn overlijden adviseur en erelid van het Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg. Hans heeft veel betekend voor de cliënten medezeggenschap in de zorg. Hans bedacht o.a. de BAS-formule (Bejegening, Aandacht, Sfeer) waarbij het geheel meer is dan de som der delen. Hans was wars van bureaucratie en ambtelijke trajecten en riep zorgorganisaties, clientenraden, politiek en overheid meermaals op (jaren geleden al) om regels te schrappen en zich bezig te houden met kwaliteit van zorg door de ogen van de cliënt.

Wij verliezen een zeer gewaardeerd mentor, adviseur, erelid, vriend en bovenal een bijzonder mens.

Hans is overleden aan de gevolgen van de ziekte Parkinson. Ondanks deze ernstige ziekte  is hij tot kort voor zijn dood positief, belangstellend en betrokken gebleven bij NCZ.

Hans zal door iedereen waar hij mee samenwerkte, zeer gemist worden.

Wij wensen zijn vrouw, zijn kinderen en naaste familie, vrienden en kennissen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Mede namens het bestuur en medewerkers,

Marika Biacsics – van der Horst

Netwerkvoorzitter
Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg:

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *