Artikel door Annette Kolkman van Foto’s & Tekst

Kennis en leerplatform Deelmee

Kennis en leerplatform Deelmee ook interessant voor cliëntenraden en ambtelijk ondersteuners
Ellen Zomer van Deelmee

Deelmee is een online kennisplatform waar professionals en vrijwilligers uit de wereld van Wonen Zorg en Welzijn, kennis en ervaring kunnen delen. Deelmee wil deelnemers met elkaar verbinden en versterken én nieuws delen dat interessant is voor het werkveld. Het idee achter Deelmee is heel simpel: het is té jammer als iedereen kennis in zijn hoofd of binnen zijn organisatie houdt. Door kennis te delen hoeft een ander het wiel niet opnieuw uit te vinden. Staat de info die je zoekt niet op het platform, dan stel je een vraag. Met één druk op de knop bereik je duizenden mensen. Daar zit er vast wel een bij die jou kan en wil helpen.

Hoe werkt Deelmee?

Deelmee maakt je wereld, als professional of vrijwilliger uit Wonen Zorg en Welzijn, groter. Door het aanmaken van een gratis account krijg je o.a. toegang tot artikelen, blogs, events en e-learnings. Deze zijn onderverdeeld in 14 thema’s waaronder gezondheid en zorg, mentaal welbevinden en zingeving, ouder worden en mantelzorg. Je kan vragen stellen aan collega’s uit hetzelfde werkgebied, of juist uit werkvelden waar je meer over zou willen weten.

Op Deelmee kan je een leernetwerkgroep aanmaken waardoor je heel snel en makkelijk ideeën, vragen, agenda’s, notulen, flyers etc. met collega’s kan delen. Alles wordt op een digitale werkplek bewaard en kan daardoor ook altijd én snel worden teruggevonden.

Is Deelmee interessant voor cliëntenraden en ambtelijk ondersteuners?

Als cliëntenraad wil je graag goed beslagen ten ijs komen. Natuurlijk kan je veel informatie halen in je eigen organisatie. Via Deelmee is het eenvoudig om te onderzoeken hoe het er bij andere organisaties aan toegaat. Er staan interessante artikelen en blogs op, waar je je kennis mee kan vergroten. Zoals bijvoorbeeld het artikel over ‘Intimiteit bij dementie’. Maar de grote kracht is vooral het kunnen stellen van vragen. In de wereld van Wonen Zorg en Welzijn, lopen verschillende organisaties immers tegen dezelfde vraagstukken aan. De ene organisatie heeft iets al helemaal uitgedacht, de andere moet er nog mee beginnen.

Een leernetwerkgroep van bijvoorbeeld ambtelijk secretarissen zou het mogelijk maken om snel te sparren met collega’s. Een leernetwerkgroep kan besloten zijn maar er zijn ook leernetwerkgroepen die openstaan voor alle deelnemers van het platform. Zo kan je gericht contact leggen met andere professionals uit de zorg.

Via Deelmee kan je ook in contact komen met andere kennisinstituten en partners die samenwerken met Deelmee, met gerichte kennis voor de deelnemers.

Deelmee gaat groeien

Deelmee komt oorspronkelijk uit de wereld van de MEE-organisaties. In september vorig jaar is aan Ellen Zomer gevraagd om Deelmee verder door te ontwikkelen. Afgelopen april is er een heel nieuwe opzet gelanceerd. Daarmee is Deelmee geschikt voor het hele werkveld van Wonen Zorg en Welzijn. Er zijn nu een paar duizend leden, maar door het uitgebreide netwerk van de organisaties achter Deelmee, is de verwachting dat dit aantal op korte termijn kan uitgroeien naar het tienvoudige. Daarmee zal ook het aantal artikelen, blogs, events en e-learnings snel gaan groeien.

Kennismaken met Deelmee?

Klik op deze link voor een introductiefilmpje over Deelmee. Onder het filmpje vind je een knop waarmee je je gratis kan aanmelden als lid van Deelmee. Tip: als je dit snel doet kan je nog deelnemen aan de online kennisweek die op 16 juni begint. Een paar onderwerpen: Mantelzorgbeleid urgent; De cliëntenraad als steen in de vijver; Cultuursensitief werken, een must! Dementievriendelijke organisatie!?

Heb je nog vragen over Deelmee? Bel 06 13939844 of mail naar ezomer@deelmee.nl

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Isaac top. Een account op Deelmee is gratis. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden professionele en vrijwillige vakgenoten
    vakgenoten werkzaam in Wonen Zorg & Welzijn online te ondersteunen, om dit fantastische vakgebied verder te brengen. Want door krachten slim te bundelen, via onze en nieuwe netwerken, blijft kennis van waarde én versterken we met elkaar de mensen in de samenleving zodat iedereen kan meedoen. Dat is dé footprint van Deelmee!

    Welkom registreer je in 1 minuut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *