Minister Schippers (VWS) stuurt de Tweede Kamer haar reactie op de brief van belangenorganisatie LOC, zeggenschap in zorg, over financiering en ondersteuning cliëntenraden.

De brief van LOC was naar aanleiding van de petitie die landelijk platform ‘Weg Achter de Geraniums’ (WAG) samen met cliëntenraadsleden aangesloten bij de verschillende koepelorganisaties LOC, LSR en NCZ, op 8 december 2015 heeft aangeboden in de Tweede Kamer. 

Samenvattend zegt Minister Edith Schippers:

Ik vertrouw er op dat LOC, LSR en NCZ als belangenorganisaties hun leden zullen adviseren om hier samen met de aanbieders op een goede manier invulling aan te geven in de medezeggenschapsregelingen. Ik wil ook met LOC, LSR en NCZ en de brancheorganisaties het gesprek aangaan over de mogelijkheid om hierover verdere afspraken te maken. Door samen met de sector tot afspraken te komen, ben ik ervan overtuigd dat medezeggenschap van de cliënt in de praktijk versterkt wordt. Dit past ook bij de eigen verantwoordelijkheden van de sector in het kader van goed bestuur. Alleen indien de sector niet in staat blijkt zelf zijn zaken naar behoren te regelen en zelfregulering of stimulering niet werkt, zijn wettelijke aanpassingen geëigend. Het hierboven reeds aangekondigde advies zie ik daartoe als een belangrijk signaal. Ik ben dan ook blij dat in de petitie ook aandacht wordt geschonken aan de rol van andere partijen (externe stakeholders) bij het verbeteren van de medezeggenschap door cliënten.

Lees hier de Kamerbrief over financiering en ondersteuning cliëntenraden

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *