Bron: NVZ: www.nvz-ziekenhuizen.nl

IJsselland Ziekenhuis lanceert folderapp

Patiënten van het IJsselland Ziekenhuis kunnen vanaf vandaag de informatie over hun onderzoek of operatie digitaal ontvangen via de nieuwe folder-app. Hiermee is het mogelijk folders te ontvangen, lezen en delen met vrienden en familie. De folder-app kan vanaf ieder apparaat met een internetverbinding worden gebruikt. Ook blijft het mogelijk de informatie in een papieren folder te ontvangen.

Veel patiënten vinden het tegenwoordig makkelijk een patiëntfolder digitaal bij de hand te hebben. Een papieren exemplaar raakt kwijt of veroudert. Met de folder-app is altijd de meest recente patiënteninformatie bij de hand op smartphone, tablet of pc. Eenvoudig te lezen, als favoriet te markeren of door te sturen aan vrienden of familie. ‘Mag ik u de folder mailen?’ is daarom vanaf heden één van de vragen die een patiënt kan verwachten, als hij/zij  voor een onderzoek of operatie naar het IJsselland Ziekenhuis komt.

Seniorvriendelijk

We zeggen met nadruk ’mag’, want we zijn een seniorvriendelijk ziekenhuis en we willen niemand – jong of oud – de digitale informatie opdringen; het is echt als service bedoeld’, aldus Karin Dekker, hoofd patiëntenvoorlichting van het IJsselland Ziekenhuis. Per jaar worden ongeveer 220.000 IJsselland folders verstrekt. Een duizelingwekkend aantal, dat met de komst van de folder-app eenvoudig naar beneden kan. Het ziekenhuis hoopt met deze service  flink te besparen op papier en daarmee het milieu minder te belasten.

Demo van de webapp

De nieuwe folder-app is een zogenoemde webapp die te bereiken is op de url: www.yslfolder.nl
Er hoeft geen speciale software te worden geïnstalleerd en je kunt er vanaf elk apparaat met een internet verbinding bij.
Hoe de app werkt ziet u in deze demo:

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *