Wij maakten kennis met Sarah in het voorjaar van 2019 toen zij contact met NCZ opnam om een aantal vragen te stellen voor haar eindscriptie over de Wmcz2018. Een afspraak was gauw gemaakt en het klikte zo goed dat wij Sarah vroegen of zij een interview wilde geven voor in het NCZ Magazine 2019.  En zo geschiedde.

Nu het scriptieonderzoek is afgerond, realiseert Sarah zich dat de Wmcz2018 relevanter is dan ooit. 

Sarah Balfoort

Sarah:

“Vóór de invoering van de wet moeten cliëntenraden toegerust worden om de extra verantwoordelijkheden die de wet met zich meebrengt op zich te kunnen nemen. Maar ook na de invoering van de wet blijft het spannend: hoe werken bepaalde concepten uit de wet in de praktijk? Gaat de multi-interpretabele definiëring van sommige begrippen leiden tot problemen? Wordt de positie van cliëntenraden daadwerkelijk versterkt door de Wmcz 2018? Zoveel interessante vraagstukken! Daarom zou ik me graag blijven verdiepen in de wereld van medezeggenschap in de gezondheidszorg. Tijdens het interview dat ik had met Niek voor NCZ magazine, merkte ik opnieuw met hoeveel enthousiasme ik over medezeggenschap praat. Ik vind het zo’n mooi onderwerp omdat het teruggaat naar de kern van de gezondheidszorg: de cliënt. En door medezeggenschap krijgt de cliënt een stem!”

In september is Sarah begonnen met de premaster voor de master Recht van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast wil zij haar kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen en zij zet zich daarbij graag in als trainer en adviseur voor cliëntenraden, voor NCZ!

Sarah: 

“Na ons contact heb ik een heel prettig beeld gekregen van NCZ. Ik waardeer het NCZ omdat het een organisatie is die zich, ondanks alle bijkomende belangen en druk van buitenaf, blijft richten op de kern: de wensen en behoeften van de cliënt. Hieraan wil ik graag mijn steentje bijdragen, door bijvoorbeeld het geven van workshops aan cliëntenraden of het doen van juridisch uitzoekwerk. Eén van mijn bijkomende doelen zou dan zijn om ook jonge mensen te enthousiasmeren voor medezeggenschap. Laten zien dat het helemaal geen saai onderwerp is waar alleen oudere mensen zich mee bezig houden, maar dat medezeggenschap in de zorg ontzettend dynamisch en impactvol is!”

Natuurlijk kan NCZ het animo van Sarah heel goed gebruiken! Zoveel gedreven en enthousiaste jonge mensen zijn er immers niet in het veld van cliëntenraden.

Sarah is inmiddels volop aan de slag en heeft al de nodige workshops gegeven. Zij is daarbij telkens met open armen ontvangen en de feedback achteraf was in alle gevallen positief!

Eindscriptie Sarah Balfoort Wmcz2018

Artikel Sarah Balfoort in NCZ Magazine

Workshop Wmcz2018 door Sarah Balfoort aanvragen

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *