Met dementie kun je nog zoveel!

Het boek 13 Mooie Mensen en hun verdwenen woorden
Grietje en Mem

Mem, de moeder van Grietje van der Heiden, heeft frontotemporale dementie en woont in een kleinschalige woonvorm. In de woonvorm staat regelmatig in de rapportage: “mevrouw zit in haar eigen wereld.”

Echter, Grietje neemt haar moeder regelmatig mee en daar geniet zij zichtbaar en volop van. Grietje ziet dan dat Mem helemaal niet in haar eigen wereld zit. Maar dat zij zich juist heel bewust is van alles wat er om haar heen gebeurt en daar volledig op reageert, op haar manier. Haar reacties kunnen nog weleens onbegrip of onmacht veroorzaken bij anderen. 

Bij Grietje thuis leest Mem het boek 13 Mooie Mensen en hun verdwenen woorden. Grietje heeft het boek geschreven vóór mensen met dementie om zo samen met familie of zorgverleners mooie momenten te maken.

Mooie momenten en plezier maken doen Grietje en Mem zeker. Zo naar hoeft dementie helemaal niet te zijn. Kijk naar de mogelijkheden!

In dit filmpje ziet u hoe de interactie van Mem op het boek is. Laat u zich inspireren door Mem, zij leeft in het nu en maakt plezier… helemaal op het einde van het filmpje doet zij iets onverwachts.

Het boek 13 Mooie Mensen en hun verdwenen woorden zorgt voor mooie gespreksonderwerpen en daarbij wordt ook het brein weer geactiveerd, waardoor de dementie kan vertragen. De mooie colleges van ErikScherder leggen dit fantastisch uit. Dit geldt trouwens niet alleen voor mensen met dementie maar voor ons allemaal.

Het boek is nu te koop met 10% korting (kortingscode: LIEF10). Deze aanbieding is geldig t/m 30 april 2022

 

Het boek is hier te bestellen en is een cadeautje voor iedereen die meer plezier wil maken met mensen met dementie, ook op de groep in een zorginstelling.

Wilt u Grietje ontmoeten of spreken? Kom dan naar ons Symposium 3g: Groen, Geluk en Gezondheid, op 17 mei in Leersum.

17 mei 2022 SYMPOSIUM 3G; Groen, Geluk en Gastvrijheid

Zie ook:

13 Mooie Mensen en de MEM-Beer voor liefde & verbinding

JG Magazine om de zorg nog mooier te maken

De missie van Jan ’t Hoen en Grietje van der Heide

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *