In het Handboek cliëntenraden kiezen de auteurs voor een integrale behandeling van het onderwerp. De belangrijke stakeholders van de gezondheidszorg worden op een rij gezet, de toepasselijke wetgeving (WMCZ) wordt uitvoerig behandeld.  Met waar mogelijk ook aandacht voor de komende nieuwe regelgeving rondom cliëntenraden. De rechten en bevoegdheden van de cliëntenraad en het afdwingen  van deze rechten worden in aparte hoofdstukken behandeld.

Het boek besluit met praktische toepassingen, waarmee de cliëntenraad met deze uitgave  een complete handleiding voor de uitvoering van het medezeggenschapswerk in handen heeft.

Over de auteurs

Michiel van Vliet is seniortrainer, coach en eigenaar bij Zetje met ruim 25 jaar gezondheidszorgervaring. Hij werkt in cliëntenmedezeggenschap nauw samen met TPAST, www.tpast.nl.

Zetje is een bureau voor persoonlijke ontwikkeling & coaching, communicatie-en gedragstrainingen en medezeggenschapstrainingen met de focus op duurzaam resultaat. www.zetje.nl.

Dr. mr. Steven Jellinghaus is als advocaat-partner en registermediator voorzitter van de sectie medezeggenschapsrecht bij De Voort Advocaten|Mediators te Tilburg. Daarnaast is hij als universitair docent verbonden aan het departement Sociaal Recht en Sociale Politiek van de Universiteit Tilburg. Hij heeft vele publicaties op het terrein van onder meer de medezeggenschap op zijn naam. Tevens treedt hij regelmatig op als toezichthouder bij maatschappelijke organisaties, waaronder zorginstellingen.

mr. Jolande Janssen is als advocaat verbonden aan de sectie medezeggenschap van de De Voort Advocaten|Mediators te Tilburg. Haar specialismen betreffen het medezeggenschapsrecht, arbeidsrecht, sportrecht en zorg en recht. Daarnaast is zij bestuurslid (penningmeester) bij de Beroepsvereniging voor medezeggenschapsprofessionals (BVMP) en als docent verbonden aan Tilburg University.

Titel: Handboek cliëntenraden

Auteurs: mr. J.M.M. Janssen, dr. mr. S.F.H. Jellinghaus en M. van Vliet

ISBN 978 94 6215 256 4

Prijs: € 39,95

Klik HIER voor het online bestellen van dit boek

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *