GGZ Cliëntenraden

Het werkgebied van de GGZ

In het Nederlandse zorgstelsel neemt de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) een enigszins bijzondere plaats in. Dit heeft te maken met de veelzijdigheid en het enorme werkgebied van de GGZ.
Maar liefst 4 op de 10 Nederlanders vragen ergens in hun leven om hulp bij psychische problemen. Dit zijn bijna één miljoen mensen per jaar. In een groot deel van de gevallen is de eerstelijns hulp toereikend, in andere gevallen wordt een beroep gedaan op de basis GGZ of de gespecialiseerde GGZ.

De geestelijke gezondheidszorg in Nederland is ingericht voor kinderen en jongeren (jeugd-GGZ) en voor volwassenen. Beide groepen hebben hun eigen problematiek, bijvoorbeeld op het gebied van behandeling, opname of financiering. Deze complexe structuren vragen om specifieke kennis van de cliëntenraden van GGZ-aanbieders.
NCZ heeft speciaal voor deze groep cliëntenraden een trainer in haar netwerk aangesteld. Haar naam is Alice Makkinga en zij kent het klimaat binnen de GGZ als geen ander. Zij is op de hoogte van de actualiteiten en de problematiek die is ontstaan door het huidige zorgstelsel voor zowel de aanbieders als de patiënten.

Cursussen GGZ Cliëntenraden

Vele cursussen, workshops e.d. welke wij via de Academie aanbieden zijn geschikt voor cliëntenraden uit alle zorgvelden. Sommige opleidingen daarentegen zijn niet geheel afgestemd op de GGZ. Heeft u interesse in een cursus en bent u actief bij een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg, dan maken wij voor u de cursus op maat. Hierbij wordt de kennis afgestemd op uw zorgveld en worden de laatste ontwikkelingen in het lesmateriaal opgenomen.

GGZ Cliëntenraden
Er zijn geen resultaten gevonden die voldoen aan uw zoekcriteria. Wanneer u een bepaalde training of examen niet kunt vinden, neemt u dan contact met ons op.

Wilt u meer lezen over de expertise van Alice Makkinga, klik dan hier om naar haar trainerspagina te gaan.

Meer weten over onze organisatie? Neem contact op 06-51222505 of gebruik het contactformulier.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!