Twee jaar woonden jongeren tussen de ouderen in verzorgingshuis Tuindorp-Oost in Utrecht. Dit uit nood geboren project was uniek: twee generaties die normaal niet bij elkaar leven, woonden als goede buren samen.
In die twee jaar hebben deze jongeren gezien wat er in hun ogen misgaat in de ouderenzorg. Om die reden voeren zij actie.
De problemen van Tuindorp-Oost kenmerken meer zorginstellingen in Nederland. Daarom dit manifest, om de ervaringen hierover te delen.
De initiatiefnemers pleiten er dan ook voor dat de ouderen weer voorop komen te staan in de ouderenzorg. Organiseer tijd en ruimte voor elkaar: iedereen is daarbij gebaat. Met dit manifest roepen zij zorginstellingen, de politiek en maatschappij op tot veranderingen. Alleen als wij met z’n allen opkomen voor onze ouderen, onze dierbaren, onze opa’s en oma’s, dan is er verandering mogelijk. Aldus de initiatiefnemers.
Om meer te lezen over het manifest klikt u HIER.

Op moment van schrijven hebben ruim 23.500 mensen hun steun betuigd.
Wilt u ook uw steun betuigen? Dit kan via deze LINK.

 

 

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Het is een schande dat ouderen aan hun lot worden over gelaten en worden gediscrimineerd, terwijl uitvretende nieuwkomers in de watten worden gelegd, ouderen in elkaar slaan, die ouderen bestelen. De overheid is totaal verkeerd bezig en dan wil ik me nog niet uitlaten over Groen Links. Die moeten helemaal de ogen uit hun kop schamen.

 2. Met openvallende mond de uitzending v Zembla over Careyn bekeken….de kou slaat je om het hart bij het zien en voelen dat er zo met mensen wordt gesold…
  Ik wil u melden dat ook Amsta onzorgvuldig werkt,mijn man is eind januari overleden in een van hun locaties,ik ben daar twee jaar in gesprek geweest en heb in juli 2018 een klacht ingediend omdat de gesprekken geen enkele verbetering opleverden en het steeds slechter werd.
  Ook de klacht en inlichten RvB,IGJ,klachtenfunctionaris noem het allemaal maar op,hebben niet tot verbeteringen geleid.
  Uiteindelijk is mijn man overleden ,ondervoed(zijn slikstoornissen werden niet nader bekeken of behandeld,pas toen ik alarm sloeg bleek hij al 12,5 kilo te zijn afgevallen en was hij te zwak en is overleden).
  Arts zegt het was dementie,ik zeg hij had eerder door deskundigen behandeld of iig gezien moeten worden,éénduidig beleid had moeten worden gemaakt.Elk beleid had met mij als zijn vertegenwoordiger moeten worden overlegd en afgestemd.
  Voedsel ver over de datum,onverklaarde verwondingen,medicijnveiligheid in t geding,het niet lezen/uitvoeren van zorgplan,dus negeren van aanbevelingen door arts,psycholoog,pmt noem ze op,iedereen doet wat hij/zij zelf wil,dementerende ouderen hebben veelal geen familie meer of de familie is ook ouder en kan of durft niet te klagen.
  Ik heb fotos van voedseldata,medicijnkast,toch wordt niet ingegrepen…
  Ik voelde me een roepende in de woestijn,ik sprak andere naasten die ook vertwijfeld waren over wat zij meemaakten,maar durven klagen is ook een ding blijkbaar….
  We hebben dus Careyn,Amsta,Laurens en wat nog meer,het is ernstig mis in de zorg,zeker voor weerloos zieken : zeer oude mensen,geestelijk beperkten en dementerenden kunnen niet voor zichzelf opkomen omdat ze vergeten,en daar wordt misbruik van gemaakt.

 3. Dag mevrouw Silva, wat verschrikkelijk om uw verhaal te lezen! Als u hier nog verder over wilt praten belt u mij dan gerust eens op! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics, directeur NCZ: 0651222505

 4. Schande dat zo lang al de ouderen worden betutteld en niet serieus worden genomen..
  De beschaving van een land is zichtbaar door de manier waarop men voor de ouderen zorgt.
  Zij kunnen niet meer de kracht opbrengen het land te dienen.. Maar zij hebben wel gezorgd voor een zeer welvarend land,
  zij hebben wijsheid en levenservaring.
  Zij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *