Film Human Forever met Teun Toebes in de bioscoop

Groot nieuws:
Human Forever gaat de bioscoop in!

De film Human Forever is vanaf 2 november (een maand exclusief) te zien in Pathé bioscopen door heel Nederland! Als je erbij wilt zijn, klik dan snel hier om je kaartjes te bestellen.

Om de hoopvolle boodschap van de film voor iedereen beschikbaar te maken, biedt Pathé de film tegen een praktisch tarief aan voor scholen en zorg- en welzijnsorganisaties. NCZ doet op dit moment een poging om te bewerkstelligen dat de korting ook voor cliëntenraden in de zorg zal tellen. Houd deze pagina en onze nieuwsbrief in de gaten voor het vervolg!

Vanaf december ook in de andere bioscopen

Team Human Forever werkt er elke dag aan om de positieve beweging van de film om te zetten in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met dementie wereldwijd. Als je op de hoogte wilt blijven, kijk dan op de site van Artikel 25 Stichting voor meer informatie.

Over Human Forever

De 24-jarige humanitair activist Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. Nu het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt (in 2040: 81 miljoen mensen wereldwijd) is deze zoektocht geen vraag, maar een noodzaak.

“Na meer dan drie jaar over de wereld te hebben gereisd ben ik hoopvoller dan ooit dat wij de toekomst voor mensen met dementie hoopvoller kunnen inrichten. Human Forever, a story about love for humanity is een indringende en ontwapenende film die aan de hand van persoonlijke verhalen van de mensen laat zien waarom wij moeten veranderen. En dit vormt samen met beroemde wetenschappers en visionairs uit de praktijk het bewijs dat wij hier morgen mee kunnen beginnen. Ik ben ervan overtuigt dat documentaire je kijk op de mens voorgoed verandert”, aldus Teun.

Minister-president Mark Rutte:
‘Human Forever is voor mij niet alleen een indringende film, maar bovenal een monument voor al die mensen met dementia en hun naasten, wereldwijd.’

De documentaire van filmmaker Jonathan de Jong en Teun Toebes is onafhankelijk tot stand gekomen, met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ActiZ, PGGM, Zorgverzekeraars Nederland, Alzheimer Nederland, Vilans en V&VN. Op 2 oktober zal de documentaire vertoond worden op een top met G20-landen rondom dementie. Daarnaast zal er op 9 oktober een premiere plaatsvinden in Koninklijk Theater Tuschinski. Deze avond wordt gepresenteerd door Article 25 Foundation en is alleen voor genodigden.

Misschien ook interessant voor u

Interview met Teun Toebes a man on a mission

Teun Toebes, vanuit het hart van de zorg, mét het hart

Interview met Hilma van Slooten over Regie op Dementie

“Dementie, hoe ga je ermee om?”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *