Even voorstellen: Frank Sanders, lid Raad van Toezicht NCZFrank Sanders (51) heeft vanuit de cijfertjes de overstap als ondernemer naar de ouderenzorg gemaakt. Vanuit zijn achtergrond als relatiemanager in de accountancy benadrukt hij vooral het belang van transparantie en openheid in de zorg. Vanuit deze visie is hij als zorgondernemer samen met een compagnon een particuliere woonzorgorganisatie begonnen.

Zijn visie, kennis en ervaringen vanuit het (zorg)ondernemerschap zet hij ook graag in bij NCZ, onder meer als lid van de Raad van Toezicht. Hierbinnen houdt hij vanuit zijn achtergrond een extra vinger aan de pols op het gebied van zorgondernemerschap, financiën en bestuurlijke ontwikkelingen.

Aangetrokken tot de zorg
In zijn werk als relatiemanager werkte Frank bij verschillende grotere en kleinere zorginstellingen. Frank: “Ik kwam steeds meer in de zorg over de vloer, het moment dat de sector mij langzaam greep. In onze sector gebeuren mooie en belangrijke dingen door betrokken mensen die écht het verschil willen maken. Dat vind ik mooi werk en daar wilde ik graag aan meedoen. Maar dan wel vanuit mijn expertise als relatiemanager en met mijn ondernemerschap.”

“De periode als relatiemanager was een zeer leerzame periode. Een tijd waarin ik langzaamaan mijn eigen visie op de (ouderen)zorg heb ontwikkeld. Eerst heb ik een paar jaar als ‘manager nieuwe stijl’ bij een zorginstelling gewerkt, waarna ik in 2014 met Percura Zorg écht voor mezelf ben begonnen. We houden ons voornamelijk bezig met het ontwikkelen van kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen en het exploiteren ervan. Ons kantoor is gevestigd in het Gelderse Zevenaar.”

Transparantie
Om de zorg goed financierbaar te houden, vindt Frank het belangrijk dat er op de juiste manier en transparant met het geld wordt omgegaan. Frank: “Mijn ervaring is dat de zorg een grote brij van regelingen en financieringsstromen is. Daarom is bij ons transparantie van de geldstromen en de financiering extra belangrijk, net zoals het luisteren naar de bewoners.”

“De basis hiervoor zijn de wensen van onze bewoners. In ons particuliere initiatief huren ouderen bij ons een aangepaste woonruimte. En als het nodig is bieden we thuiszorg vanuit onze eigen thuiszorgorganisatie. We zitten midden in het centrum van Zevenaar, zodat we ook voor de directe omgeving wat te bieden hebben. In huis bieden we de nodige eerstelijnszorg aan, zowel voor onze bewoners als voor andere inwoners van de gemeente Zevenaar.”

Zorgondernemer nieuwe stijl
Het bedrijf van Frank verhuurt vastgoed (appartementen) en is zorgverlener. “Deze combinatie van kleinschalige zorg zie je steeds meer opkomen. Op financieringsgebied is het een stuk duidelijker. Mensen huren bij ons en kunnen hiervoor huursubsidie krijgen. De eventuele thuiszorg wordt betaald via de reguliere vergoedingstrajecten.”

“Wij brengen het samen en luisteren daarbij goed naar de wensen van de bewoners. Een bewoner kan bijvoorbeeld eenvoudig een appartement opzeggen. Bij ons geldt: de klant is koning. We doen zoveel mogelijk in overleg met de bewoners, medewerkers en de buurt. Zo maken we samen stappen met elkaar!”

Toekomstkansen cliëntenraden
Vanuit zijn (zorg)ondernemerschap en betrokkenheid bij de zorg, zet Frank zich ook graag in voor het NCZ-netwerk. Frank: “Het lidmaatschap van de Raad van Toezicht past mij goed. Ik vind het belangrijk dat we binnen de raad mensen met een diverse achtergrond hebben. Dat is nu zeker het geval. Ik hoop dat we de komende jaren als NCZ met onze leden en kennispartners een mooie stap vooruit gaan maken.”

Binnen het cliëntenraadswerk liggen er mooie kansen in het verschiet. Frank: “Gesteund door de nieuwe Wmcz2018 kunnen we steeds meer het verschil maken. Maar dat vraagt ook een veranderende houding met een brede scope van de cliëntenraden. Deze verdere ontwikkeling maken we het beste samen! Een ontwikkeling waaraan ik graag onderdeel uit van maak.”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *