Op 16 maart hebben zeven ervaringsdeskundigen de eed of belofte afgelegd. Zij gaan samen met inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op bezoek bij verpleegzorginstellingen.

De ervaringsdeskundigen krijgen nu eerst twee trainingsdagen. Daarna brengen ze ieder vijf of zes inspectiebezoeken aan verpleeghuizen. Net zoals inspecteurs werken ze in duo’s. De inspectieteams zullen dus uit vier personen bestaan. In totaal worden 20 bezoeken afgelegd.

Tijdens de bezoeken observeren de ervaringsdeskundigen de woonomgeving. Ook praten ze met de bewoners. Na elk bezoek delen zij met de inspecteurs wat ze gezien en gehoord hebben. De proef duurt tot de zomer. Daarna bekijkt de inspectie wat de gezamenlijke bezoeken hebben bijgedragen aan het toezicht.

Ervaringsdeskundigen geïnstalleerd

Een van de ervaringsdeskundigen legt de eed af, met op de achtergrond inspecteur-generaal Ronnie van Diemen en een IGZ-medewerker.

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Vergelijkbare berichten

2 reacties

    1. Dag Henriette,

      Dit is een bericht uit 2017. De ervaringsdeskundigen zijn geinstalleerd door de Inspectie en zijn dus al een jaar bezig! Misschien kun je je melden bij de Inspectie en aangeven dat je hier graag aan mee werkt, voor het geval er weer nieuwe kandidaten gezocht worden. Hartelijke groeten, Marika Biacsics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *