Ervaringsdeskundigen geïnstalleerd

Wmcz2018 aangemeld voor plenaire behandeling

19 mrt Ervaringsdeskundigen geïnstalleerd

Op 16 maart hebben zeven ervaringsdeskundigen de eed of belofte afgelegd. Zij gaan samen met inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op bezoek bij verpleegzorginstellingen.

De ervaringsdeskundigen krijgen nu eerst twee trainingsdagen. Daarna brengen ze ieder vijf of zes inspectiebezoeken aan verpleeghuizen. Net zoals inspecteurs werken ze in duo’s. De inspectieteams zullen dus uit vier personen bestaan. In totaal worden 20 bezoeken afgelegd.

Tijdens de bezoeken observeren de ervaringsdeskundigen de woonomgeving. Ook praten ze met de bewoners. Na elk bezoek delen zij met de inspecteurs wat ze gezien en gehoord hebben. De proef duurt tot de zomer. Daarna bekijkt de inspectie wat de gezamenlijke bezoeken hebben bijgedragen aan het toezicht.

Ervaringsdeskundigen geïnstalleerd

Een van de ervaringsdeskundigen legt de eed af, met op de achtergrond inspecteur-generaal Ronnie van Diemen en een IGZ-medewerker.

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

2 Reactie's
 • Henriette Verkuylen _ Wolters
  Geplaatst op 14:00h, 18 september Beantwoorden

  Graag zou ik, deelnemen als ervarings deskundige hieraan in Limburg

  • NCZ
   Geplaatst op 08:32h, 27 september Beantwoorden

   Dag Henriette,

   Dit is een bericht uit 2017. De ervaringsdeskundigen zijn geinstalleerd door de Inspectie en zijn dus al een jaar bezig! Misschien kun je je melden bij de Inspectie en aangeven dat je hier graag aan mee werkt, voor het geval er weer nieuwe kandidaten gezocht worden. Hartelijke groeten, Marika Biacsics

Geef een reactie

Meer weten over onze organisatie? Neem contact op 06-51222505 of gebruik het contactformulier.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!