Het is belangrijk dat er op een gezonde manier wordt omgegaan met seksualiteit en relaties binnen de ggz, maar over dit onderwerp is nog veel te weinig bekend. Daarom zijn wij, onderzoeksjournalisten van onderzoeksplatform Investico, benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe bespreekbaar vond jij seksualiteit tijdens je behandeling? Wat was de houding van jouw behandelaars tegenover relaties tussen patiënten en wat was jouw eigen behoefte? En heb je wel eens ongewenst seksueel gedrag van een hulpverlener of medepatiënt meegemaakt of gezien? Zo ja, hoe ging je daarmee om?

Alle ervaringen zijn zeer welkom. De informatie die je geeft wordt alleen gebruikt voor dit onderzoek, dat zal leiden tot een lang artikel in weekblad De Groene Amsterdammer en een korter artikel in dagblad Trouw. Het invullen duurt, afhankelijk van hoeveel je zelf hebt meegemaakt, tussen de 5 en 20 minuten.

Houd er wel rekening mee dat de enquête vragen bevat over ongewenste seks binnen de ggz. Wij hopen dat ook veel mensen die daar ervaring mee hebben de enquête invullen, want als we dit kunnen aankaarten, komt het hopelijk in de toekomst minder vaak voor. Maar wij begrijpen dat het beantwoorden van zulke vragen zwaar kan zijn. Kijk vooral wat je zelf wel en niet wil delen – wij behandelen de informatie hoe dan ook vertrouwelijk. De enquête kan geheel anoniem worden ingevuld.

Ten slotte: Je mag de link ook delen met andere mensen die je kent die ervaring hebben met de ggz, graag zelfs. Hoe meer reacties, hoe beter.

Cliëntenraden binnen de GGZ roepen wij op om deze enquête onder de aandacht te brengen van hun achterban!

Alvast heel hartelijk bedankt voor het invullen,

Jolanda van de Beld & Emy Koopman, onderzoeksjournalisten bij platform Investico

Ga naar de enquête seksualiteit binnen de GGZ

Zie ook:

Mogelijk onderzoek door Investico naar seksueel misbruik in ggz-instellingen

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *