Twee weken na het plotseling aangekondigde vertrek van bestuurder Elsbeth de Ruijter bij GGZ inGeest is de maatregel onder druk van de onderneming- en de cliëntenraad weer teruggedraaid.

Onlangs werd bekend gemaakt dat Elsbeth de Ruijter als bestuurder van GGZ inGeest moest vertrekken. Dit wekte dusdanig veel weerstand bij cliënten, diens familie en bij medewerkers dat zij hun vertrouwen in het reilen en zeilen van de Raad van Toezicht verloren. Gezien de stevige protesten uit de organisatie, hebben de raad van toezicht en de raad van bestuur beseft dat de gekozen richting niet de juiste is, zo maakt inGeest recentelijk in een persverklaring bekend.

Het besluit van alle vertegenwoordigers heeft er toe geleid dat Elsbeth de Ruijter aanblijft als bestuurder en dat zij samen met Rinus van Riel, de kersverse ad interimmer, en Aartjan Beekman de Raad van Bestuur zal vormen. De cliëntenraad is vergenoegd dat Elsbeth het boegbeeld van GGZ inGeest blijft. De komende weken moet blijken hoe de exacte taakverdeling er uit komt te zien.

Pauline Meurs, bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gaat veranderingen binnen de raad van toezicht begeleiden.

De recente ontwikkelingen bij GGZ inGeest laten zien hoe een sterke medezeggenschap kan bijdragen aan een vitale zorgorganisatie. Tegelijk wordt mede door dit proces duidelijk dat het contact tussen toezichthouders en de medezeggenschap veel beter kan. De medezeggenschap speelt hier vanzelfsprekend een belangrijke rol in.

NCZ wenst de cliëntenraad van GGZ inGeest de komende tijd veel succes toe.

NCZ is een landelijk kennis en leernetwerk. Binnen het netwerk zijn lokale en centrale cliëntenraden en professionals in en om de zorg actief. Het netwerk is ontstaan vanuit de praktijk van- en opgericht door cliëntenraden. NCZ is een laagdrempelige en professionele netwerkorganisatie, waar cliëntenraden hun kennis verdiepen en verbreden en waar uitwisseling met andere cliëntenraden plaatsvindt. Cliëntenraden en netwerkpartners kunnen op snelle en eenvoudige wijze kennis, ervaring en wetenschap halen en brengen in het netwerk om zo de medezeggenschap in de zorg te versterken. NCZ heeft alle knowhow in huis om cliëntraden een ruim aanbod aan diensten en producten aan te bieden die bijdragen aan de deskundigheidsbevordering van cliëntenraden en hun directe belanghebbenden.
Cliëntenraden en belanghebbenden die zich willen ontwikkelen of specialiseren zijn bij ons aan het juiste adres.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *