E-Health

Whitepaper E-Health

robotica zorg

Tijdens de algemene beschouwingen door minister president Mark Rutte viel voor het eerst het ‘e-woord’. Misschien is het u niet opgevallen, maar eHealth werd voor het eerst, en expliciet genoemd als één van de mogelijkheden om de zorg te verbeteren.

Vanuit de Tweede Kamer kwamen geen reacties. Misschien omdat andere thema’s meer reacties opriepen, wellicht ook omdat de term eHealth inmiddels meer ingeburgerd is en niet meer de weerstand van een aantal jaren geleden oproept

Het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport zet al jaren in om eHealthtoepassingen te ontwikkelen en implementeren. Ook de Europese Unie steekt al jarenlang veel geld in het ontwikkelen van digitale zorgtoepassingen, voornamelijk om mensen langer veilig en comfortabel thuis te laten wonen.

Producten uit deze programma’s, bedoeld om ouderen langer veilig en comfortabel thuis te laten wonen, zijn inmiddels ook te gebruiken door cliënten en patiënten die in een zorginstelling verblijven.

Het begrip ‘eHealth’ zult u nog vaker gaan tegenkomen in de zorginstelling(en) waar u kunt meepraten en adviseren. Of misschien zijn er al toepassingen van digitale zorg en kunt u die delen met andere cliëntenraden.

Vanuit Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg vinden we het in ieder geval belangrijk om u te informeren over de ontwikkelingen op dit gebied en wat het kan betekenen voor cliënten en patiënten.

Mw. drs. José van Berkum is hierbij onze partner. Vanuit haar adviesbureau voor communicatie (www.vbcom.nl) is ze gespecialiseerd in ouderen en technologie.

NCZ werkt mee aan een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, naar technologie in de verpleeghuiszorg. NCZ maakt deel uit van de begeleidingscommissie voor dit onderzoek en praat mee over vragenlijsten. Onze inbreng gaat met name over de vragen voor (centrale) cliëntenraden en hun achterban. Wij houden u graag op de hoogte. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!

 

U kunt de whitepaper geheel kosteloos opvragen. Wij sturen deze dan digitaal per omgaande naar u toe. Ik zou zeggen: doen!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Deze whitepaper is gratis. Uw gegevens worden indien gewenst alleen gebruikt om onze nieuwsbrief toe te sturen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!