De week van de eenzaamheid was dit jaar van 1 tot 8 oktober. Bert Verkooijen en Hanny van de Kruijs van Verkooijen Videoproducties hebben in eigen beheer en op eigen kosten een documentaire van 60 minuten gemaakt: Eropaf, omgaan met eenzaamheid onder ouderen.

De film is opgenomen in de multiculturele Afrikaanderwijk in Rotterdam waar onder grote belangstelling ook de première in het wijkgebouw ’t Klooster plaatsgevonden heeft.

De documentaire geeft antwoord op wat eenzaamheid is, welke vormen je kunt onderscheiden, wat signalen zijn, wat er aan te doen is en wat ook niet. Naast ouderen komt Anja Machielse, hoogleraar en onderzoeker aan de universiteit  op het terrein van een eenzaamheid in  Rotterdammer aan het woord. Verder vertellen beleidsmakers van de gemeente (75+ gesprekken) huisarts, wijkverpleegundige, maatschappelijk werkers, politie, vrijwilligers over hoe zij met eenzaamheid onder ouderen in aanraking komen en wat zij er aan proberen  te doen.

Activiteiten in de wijk worden eveneens in beeld gebracht ( danspaleis, aanschuiftafels etc.)

Het thema eenzaamheid is zo uitgewerkt dat het ook interessant is voor andere leeftijdscategorieën. De documentaire is vrij te gebruiken:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *