Mensen vanaf 18 jaar die langdurige geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, hebben vanaf 1 januari 2021 toegang tot de Wet langdurige zorg (Wlz).

Digitale GGZ cliëntenraadbijeenkomsten door CZ ZorgkantoorDe transitie van de GGZ naar de Wlz heeft veel tijd van het CZ Zorgkantoor in beslag genomen. Desondanks hebben zij met het grootste deel van de zorgaanbieders inmiddels kwaliteitsdialogen gevoerd waarbij veel van de cliëntenraden hun input hebben geleverd en ook deel hebben genomen aan de dialogen. Deze input en deelname hebben zij ervaren als erg waardevol. De raad weet wat er speelt in de organisatie en welke wensen cliënten hebben. Zo wordt de medezeggenschap opgebouwd vanaf de basis, dicht bij cliënten. Inbreng van de cliëntenraden vinden zij onmisbaar bij het maken van afspraken over waardevolle en kwalitatief goede zorg. De cliëntenraad is dan ook een belangrijke partner voor CZ zorgkantoor. Cliënten kijken anders naar de zorg dan zorgaanbieders en zorgkantoren. Omdat zij graag horen wat de ervaringen van cliëntenraden zijn met de zorg en omdat zij het belangrijk vinden dat cliëntenraden het zorgkantoor beter leren kennen, organiseren zij in november cliëntenraadbijeenkomsten.

 De cliëntenraadbijeenkomsten zullen in het teken staan van:

  • Introduceren van het zorgkantoor (wie zijn zij, wat verwachten ze van cliëntenraden en hoe kunnen cliëntenraden zich voorbereiden op een gesprek met het zorgkantoor).
  • De transitie GGZ naar de Wlz.
  • Het clientenperspectief inbrengen bij het zorginkoopgesprek (door NCZ)

 

Het doel van deze bijeenkomsten is: weten wat er leeft onder de cliënten, maar ook ervaringen delen en elkaar inspireren.

Het CZ Zorgkantoor nodigt GGZ cliëntenraden/vertegenwoordigers van GGZ cliënten van harte uit voor de volgende digitale cliëntenraadbijeenkomst:

Voor de regio’s  Zeeland en West-Brabant op dinsdag 23 november van 11.00 – 12.30 uur.

Gemeenten Zeeland en West-Brabant:

ZeelandBorsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen
West-BrabantAalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert

 

De bijeenkomst zal via Teams plaatsvinden. Zij hadden de bijeenkomsten graag op een locatie willen organiseren, maar in verband met COVID-19 kiezen ze er voor om dit digitaal te doen.
Zij hopen u de volgende bijeenkomst ‘offline’ te ontmoeten!

Aanmelden:

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: inge.cox@cz.nl

Zij verzoeken u vriendelijk om in ieder geval één persoon namens uw cliëntenraad af te vaardigen omdat zij een groot belang zien om deze bijeenkomst te starten.

 Vragen:

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Kristy van Rooij via (046) 459 58 02.

Meer informatie over het CZ Zorgkantoor

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *