Denk mee met VWS over de best mogelijke kwaliteit van zorg! 

In februari 2015 heeft VWS het plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ gepresenteerd. Over het plan hebben leden van NCZ eind 2014 meegedacht.

Onderdeel van het plan is de constatering dat vele zorgaanbieders de best mogelijk kwaliteit van zorg leveren, maar zich daarbij gehinderd voelen door regels of zorgkantoren of de Inspectie. Om die best mogelijke kwaliteit van zorg toch geleverd te krijgen wil VWS de 200 meest ambitieuze daartoe de ruimte. Zij zijn uitgedaagd om voorstellen te doen. In die voorstellen moeten zij aangeven wat zij onder de best mogelijke kwaliteit verstaan en hoe zij die willen realiseren en wat zij daarvoor nodig hebben. Op de voorstellen van de meest ambitieuze zorgaanbieders wordt ingegaan.

Bij het beoordelen van de voorstellen van de zorgaanbieders is het cliëntperspectief van groot belang. Daarom heeft VWS aan zowel NCZ als het LOC gevraagd of haar leden deel willen nemen aan de beoordeling.

Op 3 juli a.s. wordt een dag georganiseerd waarop de zorgaanbieders die voorstellen hebben ingezonden in de gelegenheid worden gesteld deze toe te lichten. Deze toelichting is dan aan partijen zoals VWS, een zorgkantoor, de Inspectie en bij voorkeur ook een lid van een cliëntenraad en een zorgprofessional. Na een toelichting geven de aanwezigen hun oordeel over het voorstel.

Als een lid van NCZ meedoet, krijgt hij/zij ruim van tevoren de voorstellen die aan hem/haar worden voorgelegd toegezonden. De tijdsbesteding die gevraagd wordt is het doornemen van de ingediende voorstellen en aanwezigheid op 3 juli (gehele dag, omgeving Utrecht).

Download hier de oproep van VWS aan Cliëntenraden

Download hier de VWS presentatie voor zorgaanbieders

Download hier de meest gestelde vragen door zorgaanbieders t.a.v. het project

Meer informatie is te vinden op www.langdurigezorg.nl

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *