Als Ambtelijk Secretaris, cliëntenraadondersteuner of coach van cliëntenraden in de zorg, bevindt je je vaak op het snijvlak van de zorginstelling en de cliëntenraad. Je hebt overleg met allerlei mensen in de organisatie en je bent daar meestal ook in dienst. Maar je werkt voor de cliëntenraad en je bent in die hoedanigheid onafhankelijk. Hoe geef je vorm aan die rol?

Om de complexiteit van de functie te doorgronden organiseerde NCZ afgelopen week 2 verdiepingsdagen waarin de praktische en theoretische basis(training) van waaruit de functie, taken en rol van Ambtelijk Secretaris/ Cliëntenraad Ondersteuner verder werden onderzocht. 12 enthousiaste deelnemers gingen de uitdaging met succes aan. Zij keerden huiswaarts met een rugzak aan informatie, kennis en na een toetsing over de opgedane kennis ontvingen zij allen een certificaat. De NCZ academie scoort met 9/10 punten bijzonder hoog op kwaliteit, relevantie en professionaliteit.
Een willekeurige review van een cursist van de verdiepingsdagen:

“ Ik vind dat NCZ een fijne manier van scholing geeft. Er wordt goed gekeken naar de behoefte van de deelnemer en er is voldoende ruimte om vragen te stellen en praktijkvoorbeelden te bespreken”

NCZ is bijzonder trots op de academie en de professionals die de academie tot een groot succes maken.

De verdiepingsdagen maken in 2019 onderdeel uit van de beroepsopleiding: Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad™ die start op 13 februari. Deze 5 daagse opleiding op HBO niveau is speciaal bedoeld voor een (toekomstige) Ambtelijk Secretaris, Coach of Ondersteuner van een (Centrale) Cliëntenraad. Deze gedegen opleiding zorgt ervoor dat:

Je aan het eind van de opleiding je kennis van de wet is opgefrist.
Je hebt nagedacht over je rol als ambtelijk secretaris/CR Ondersteuner.
Je jezelf verdiept hebt in processen die zich afspelen binnen de (C)CR en in de relatie tussen de (C)CR en de bestuurder.
Je nagedacht hebt over hoe je de (C)CR kunt helpen om meer vanuit een visie op medezeggenschap naar hun werk te kijken en wat dat betekent voor het tijdstip waarop een (C)CR zich bemoeit met (de ontwikkeling van) beleid.
Tot slot heb je een checklist voor het beoordelen van beleid gemaakt en heb je een aanzet voor een jaarplan/werkplan gemaakt.

Nieuwsgierig geworden naar deze opleiding? Klik dan HIER om alles nog een rustig door te lezen.

Deelnemers Verdiepingsdagen Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad
Deelnemers Verdiepingsdagen Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad januari ’19

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *