CZ maakt tarieven ziekenhuisbehandelingen tot € 885 bekend

Bron: CZ

Zorgverzekeraar CZ heeft als eerste in Nederland de tariefafspraken met ziekenhuizen gepubliceerd. Begin juli 2016 startte de Consumentenbond de campagne ‘Wat kost mijn zorg?’ en stuurde alle zorgverzekeraars en ziekenhuizen een brief met het verzoek de gecontracteerde tarieven van ziekenhuisbehandelingen openbaar te maken. CZ voldoet als eerste aan deze oproep door de tarieven voor 2016 van de behandelingen tot €885 op zijn website te publiceren. Een snelle vergelijking levert direct al grote prijsverschillen op.

De Consumentenbond wil dat alle zorgverzekeraars hun tarieven openbaar maken, zodat consumenten vooraf weten wat een ziekenhuisbehandeling kost en de tarieven van verschillende ziekenhuizen met elkaar kunnen vergelijken. Dit is belangrijke keuze-informatie voor consumenten, omdat zij een flink percentage van de ziekenhuisbehandelingen zelf moeten betalen via het eigen risico. De Consumentenbond roept consumenten op de campagne voor het openbaar maken van ziekenhuisprijzen te

steunen op consumentenbond.nl/watkostmijnzorg.

Een woordvoerder van CZ waarschuwt dat de nu gepubliceerde informatie voor de gemiddelde patiënt nog moeilijk te begrijpen zal zijn. Met name omdat de patiënt de code moet kennen die hoort bij de behandeling. “Maar we gaan hier nu gewoon mee beginnen”, zegt de woordvoerder. “En we staan uiteraard open voor alle suggesties voor verbeteringen.”

Klik hier om via de CZ webpagina de tarievenlijst te downloaden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *