Samen werken aan de ontwikkeling van de verpleeghuiszorg. Daar draait het jaarlijkse congres Thuis in het Verpleeghuis om. Drie speerpunten staan centraal: meer tijd en aandacht voor de bewoner, voldoende en enthousiaste zorgverleners én voortdurend leren en innoveren.
Het congres biedt meer dan 70 keynotes, lezingen, workshops, praktijksessies en talkshows. Thema’s zijn o.a.: welzijn, dementie, palliatieve zorg, veiligheid & hygiëne, innovatie en onderwijs & arbeidsmarkt. Laat je ook inspireren op het kennisfestival. Hier vind je het ontzorgfestival van de ParticipatieKliniek, kan je lekker bewegen, de nieuwste technische innovaties bekijken en natuurlijk op de foto in de selfiecorner!

Sessies
Klik HIER voor alle sessies die verzorgd worden op het congres Thuis in het Verpleeghuis.

Uitgelicht:
1.13 De stem van de cliënt: over medezeggenschap en inspraak

In de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) krijgen verpleeghuizen de plicht om twee maal per jaar individuele inspraak te verlenen aan cliënten. Als het goed is, gebeurt dat al. Maar hoe geef je handen en voeten aan deze wettelijke plicht? En vooral: welke kansen biedt dit om samen te werken met de cliëntenraad? Een cliëntenraad die representatief is voor- en contact heeft met- zijn achterban, is van groot belang. De cliëntenraad heeft de plicht te weten wat er bij de achterban leeft en heeft de plicht die te informeren over wat er bij de organisatie speelt. De cliëntenraad moet gefaciliteerd en ondersteund worden door de organisatie. Een uitgelezen kans om medezeggenschap en inspraak samen vorm te geven! In deze workshop gaat het over doel en essentie van cliënten-medezeggenschap en vormen van inspraak door cliënten. Maar ook over de toekomst van de cliënten-medezeggenschap en mogelijke oplossingen en vormen voor samenwerken bij medezeggenschap en inspraak.
Sprekers:
Marika Biacsics, bestuurder Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ)
Joep Bartholomeus, bestuurder LOC Waardevolle zorg
Inschrijven voor deze sessie kan HIER.

2.12 Paneldiscussie: Leiderschap in het verpleeghuis
Hoe zorg je er als bestuurder voor dat liefdevolle zorg echt draait om het welbevinden van de bewoners van het verpleeghuis? En dat er tegelijkertijd een gezonde bedrijfsvoering is en dat de medewerkers zorgplezier in hun werk ervaren? Aan de hand van dilemma’s uit de praktijk gaan Aline Poolen (bestuurder Zorgaccent), Tamara Pieterse (bestuurder Zorgbalans) en Joost Zielstra (bestuurder Lelie Zorggroep) samen met Carin Gamers (Manifest Scherp op ouderenzorg) openhartig in op hoe je daarmee omgaat. Zij praten bijvoorbeeld over de omslag van taakgericht naar persoonsgericht werken, over complexere problematiek bij bewoners, over trots & eigenaarschap bij medewerkers en over de ervaren hoge werkdruk. Hoe toon je leiderschap in de praktijk? Wat zijn do’s en don’ts? Onder leiding van dagvoorzitter Lennart Booijgaan de sprekers in gesprek met elkaar en met de zaal.
Sprekers:
Aline Poolen (bestuurder Zorgaccent), Tamara Pieterse (bestuurder Zorgbalans), Joost Zielstra (bestuurder Lelie Zorggroep), Carin Gaemers (bekend van Manifest Scherp op Ouderenzorg)en Lennart Booij (gespreksleider).
Inschrijven voor deze sessie kan HIER.

Dagprogramma
Klik HIER om het hele plenaire ochtend- en middagprogramma in te zien.

Kennisfestival
Klik HIER om de line up van het kennisfestival te bekijken.

Datum, tijd en locatie
Datum: maandag 1 juli 2019
Tijd: 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: RAI, Amsterdam
Voor wie: het congres is bedoeld voor alle betrokkenen bij de verpleeghuiszorg

Accreditatie
Voor het congres is accreditatie voor het kwaliteitsregister van V&V aangevraagd. De 5 accreditatiepunten worden toegekend voor deelname aan het gehele congres. Indien je slechts een deel van het programma bij kunt wonen, adviseren wij je je deelname door te geven als een Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteit (ODA).

Ben jij erbij op 1 juli 2019?
Meld je dan HIER aan voor het congres Thuis in het Verpleeghuis in de RAI Amsterdam.
Deelname is kosteloos.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *