congres ‘De patiënt aan het roer’

congres ‘De patiënt aan het roer’

21 mrt congres ‘De patiënt aan het roer’

Hoe kan je de invloed en medezeggenschap van patiënten in de curatieve zorg versterken? Wat levert dat op voor patiënten en voor zorgorganisaties? Hoe verbeter je de besluitvorming in de spreekkamer? En wat voor gevolgen heeft de nieuwe Wmcz? Deze (en andere) vragen staan centraal op het congres ‘De patiënt aan het roer’ op 12 april 2019 in Utrecht.

Het congres zet alle belangrijke ontwikkelingen op een rijtje en geeft verdieping en inzicht in de verschillende aspecten rond (collectieve) inspraak en invloed van patiënten. Deelname is niet alleen interessant voor vertegenwoordigers van cliëntenraden, patiëntenverenigingen, patiëntenorganisaties e.d. Ook beleidsmedewerkers en leidinggevenden van curatieve zorgorganisaties kunnen hier veel nieuwe kennis opdoen en ervaringen uitwisselen.

Naast plenaire sprekers zijn er drie rondes met parallelsessies en workshop over uiteenlopende onderwerpen. Van de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen tot het verbeteren van vaardigheden van patiënten en (de rol van) e-health bij het creëren en stimuleren van patiënteninvloed. Per ronde kunt u kiezen uit vier sessies rond de de volgende thema’s:
Individuele belangenbehartiging
Collectieve belangenverwachting
Zorgverzekeringen
Praktijkgerichte workshops

Het congres is interessant voor kinderartsen, huisartsen en hun praktijkondersteuners, verloskundigen, kraamverzorgenden, gynaecologen, jeugdteams, wijkteams en centra voor jeugd en gezin en in de gespecialiseerde jeugdhulpverlening. Maar zeker ook voor leidinggevenden bij gemeenten, jeugd- en opvoedhulporganisaties, jeugdbeschermingsorganisaties en verzekeraars.

Wilt u meer informatie of u inschrijven voor het congres over (collectieve) patiënten invloed in de zorg? Klik dan hier voor het programma, alle info en de sprekers. Of bezoek de website.

De Guus Schrijvers Academie en het LSR (landelijk steunpunt (mede)zeggenschap), organiseren het congres De deelnemerskosten bedragen € 295,- (btw-vrij). Vertegenwoordigers van cliëntenraden krijgen (via een kortingscode) korting en betalen 195 euro (btw-vrij).

Geen reactie's

Geef een reactie

Meer weten over onze organisatie? Neem contact op 06-51222505 of gebruik het contactformulier.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!