Kom naar het Congres Cliëntenraden 2019

Tijdens dit Congres Cliëntenraden 2019 krijgt u meer informatie over de inhoud van de nieuwe wet en hoe u daar invulling aan kan geven. En inspirerende sprekers nemen u mee over de verschillende vormen en invulling van medezeggenschap en het effect daarvan. Ook komen er ideeën en mogelijkheden voor het voetlicht om directe participatie van de cliënt meer vorm te geven. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) neemt u mee vanuit zijn visie.

U doet ook kennis en inspiratie op door het volgen van workshops, lezingen of door mee te doen aan discussies en debatten. U krijgt tips en hoort over praktijkvoorbeelden. En u gaat aan de slag hoe u in uw rol als cliëntvertegenwoordiger nog meer impact kunt creëren.

Omdat de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz2018) een feit is en volgend jaar in gaat zal de relatie die cliëntenraden, bestuurders en managers met elkaar hebben  veranderen. Zo krijgt de cliëntenraad meer bevoegdheden, rechten en plichten. Er komt dus veel op u af. Kansen, maar ook uitdagingen.

Kortom: laat u voorlichten. Als u in gesprek gaat met experts en deskundigen, ontdekt u wat mogelijk en praktisch uitvoerbaar is. Dus komt u ook naar het congres op 4 december? Meldt u nu aan.

Voor wie

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners cliëntenraden en Raden van Toezicht van zorgorganisaties die langdurige zorg aanbieden.

Door wie

Het congres wordt georganiseerd door LOC Waardevolle zorg en Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) samen met het ministerie van VWS.

Kosten

Deelname aan dit congres is gratis. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het aanbod van workshops? Meldt u nu aan. Dan ontvangt u in het najaar op het door u opgegeven e-mailadres alle informatie over het congres.

Praktische informatie:

Kosten            Deelname is gratis
Datum:            woensdag 4 december 2019
Tijd:                 ca. 10.00 – 17.00 uur
Locatie:           NBC – Nieuwegein
Aanmelden:    Ga naar het inschrijfformulier

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Uw inschrijfformulier is “momenteel gesloten”.
    Ik wil namens onze Cliëntenraad 3 personen inschrijven.
    Kan dat ook rechtstreeks per mail, waarbij ik u alle gegevens van de betreffende personen opgeef?
    Bij voorbaat dank voor uw reactie.
    Jan Snoek, secretaris Cliëntenraad d’Amandelboom Bilthoven (onderdeel Accolade Zorggroep).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *