Cliëntenraden, ontmoet Tante Co, de collectieve stem van de cliënt!

Wie is Tante Co?

Cliëntenraden, ontmoet Tante Co, de collectieve stem van de cliënt
Klik voor Tante Co

Tante Co is een zeer laagdrempelige manier om cliënten meer inspraak en regie te geven over hun eigen leven. Om ze mee te laten beslissen en snel te leren wat ze ergens van vinden. Cliëntenraden kunnen deze informatie vervolgens gebruiken om nog beter de stem van de cliënten te vertegenwoordigen. Je kunt Tante Co zien als de digitale versie van de bekende ideeën bus.

Hoe werkt het?

Wekelijks stellen we nieuwe vragen aan cliënten via een groot interactief scherm op een zeer visuele manier. Vragen die belangrijk zijn in het leven van cliënten en waar je op kan antwoorden door op plaatjes te klikken. Dit maakt het toegankelijk en leuk.

Vragen worden bepaald door zorgmedewerkers, cliëntenraden en vooral cliënten zelf! Wekelijks sturen we de uitkomsten op, zodat hier zichtbaar een verschil mee gemaakt kan worden in het leven van de cliënten.

Na het beantwoorden van vragen (maximaal 5 per week) krijg je een spelletjes pagina met braintraining spelletjes als beloning, wat een extra stimulans is om regelmatig terug te komen naar Tante Co.

Wat levert Tante Co op per jaar, per locatie?

– Meer dan 200 verschillende vragen.
– Meer dan 5000 antwoorden van cliënten.
– Meer dan 500 gespeelde spellen.

Cliëntenraad Zorgcirkel

“Voor ons als cliëntenraad is het belangrijk om te weten hoe cliënten/bewoners hun (nieuwe) leefomgeving ervaren. Wat waren/zijn hun verwachtingen, wat kan ertoe bijdragen om de laatste levensfase zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Tante Co geeft hun de mogelijkheid dit op een plezierige, laagdrempelige manier kenbaar te maken. Naast de persoonlijke gesprekken geeft dit de cliëntenraad informatie om in de diverse overleggen met management (zorg, eten&drinken, facilitair) gezamenlijk te werken aan de persoonsgerichte zorg voor een plezierig woongenot.”

Joost S.A. Cornelis
Secretaris/Vice-voorzitter

Cliëntenraad Westerhout
(De Zorgcirkel)

 

 

 

 

 

Folder Tante Co voor Cliëntenraden

Meer informatie ontvangen over tante Co of vrijblijvend een test aanvragen

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Ben geïnteresseerd in een ontmoeting met Tante Co om met de CR te ervaren wat de reacties zijn de cliënten/bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *