E-health is aan een opmars bezig. Digitalisering is niet alleen een welkome aanvulling op de zorg, het emancipeert de burger, die controle krijgt over zijn elektronische gegevens en baas wordt van zijn eigen gezondheid.
Op 25 september komt het Informatieberaad Zorg hierover bij elkaar. Voorafgaand aan dit overleg wordt er vanaf 10.00 uur een Meet Up georganiseerd voor 300 deelnemers en 30 sessies die voor iedereen toegankelijk zijn.

Sprekers tijdens deze editie zijn Marika Biacsics – van der Horst, directeur Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg en Pieter Adriaan Bruin, lid cliëntenraad BeterThuisWonen en Röpcke Zweers Ziekenhuis, voormalig verpleeghuis bestuurder en trainer/coach voor cliëntenraden.

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Eigen regie is een belangrijk onderwerp voor cliëntenraden.Cliëntenraden  kunnen gevraagd en ongevraagd adviseren over het beleid en de implementatie van e-health binnen de zorginstelling. Maar zij kunnen ook een stapje verder gaan door ambassadeur te worden van de e-health-mogelijkheden voor de cliënten waarvan zij de belangen behartigen.

Klik hier voor het volledige artikel.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *