Oproep aan alle cliëntenraden:

In het experiment ‘Leven zoals je wilt’ bepalen ouderen zelf welke zorg en ondersteuning het beste bij hun persoonlijke wensen past. Zonder vast te zitten aan reeds gebaande paden. De Zorgkantoren Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid zijn op zoek naar ouderen die net een Wlz-indicatie hebben of deze binnenkort krijgen èn mee willen doen aan dit experiment. Kent u cliënten die zoeken naar een vernieuwend aanbod dat beter voldoet aan hun wensen? Deze cliënten kunnen zich aanmelden voor deelname.

Het experiment ‘Leven zoals je wilt’ start in de regio’s Amstelveen, Gooi- en Vechtstreek en Kennemerland. Zo willen de initiatiefnemers op kleine schaal leren wat cliënten willen, hoe ze het beste kunnen ondersteunen en hoe ze persoonsvolgende bekostiging het beste kunnen organiseren. Als het experiment na een jaar succesvol blijkt, dan wordt het experiment uitgebreid naar meerdere regio’s in het land.

•Cliënten die willen meedoen aan dit experiment kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen met daarin hun situatie en wens naar levenzoalsjewilt@waardigheidentrots.nl.

•De zorgkantoren nemen contact op en bespreken de wensen en de behoeften van de cliënt met de cliënt en zijn/haar naasten.

•Een team van professionals brengt vervolgens een advies uit over de zorg en ondersteuning. Als de cliënt hiermee akkoord gaat, gaat de ondersteuning ook daadwerkelijk van start.

•Er wordt regelmatig geëvalueerd of het goed gaat en of de gekozen oplossingen nog voldoen. Dit gaat ook door na afloop van het experiment.

Meer informatie over het experiment kunt u vinden op http://www.waardigheidentrots.nl/levenzoalsjewilt/ of neem contact op via levenzoalsjewilt@waardigheidentrots.nl

experiment_leven_zoals_je_wilt_factsheet

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *